Praktische informatie

BTW

In Denemarken vind je een aantal van de beste viswateren van Europa. Door de korte afstanden binnen het land ben je nooit ver verwijderd van een rustig meer, kabbelende stroom of de zee.

Als je in het bezit bent van een visvergunning, mag je gratis vissen in de kustwateren van Denemarken. Voor het vissen in beken en meren moet je toestemming van de desbetrefte grondeigenaar hebben, in het bezit zijn van een visvergunning van het gebied, maar ook een algemene visvergunning hebben. Lokale hengelsportverenigingen verhuren regelmatig visplaatsen. In deze gebieden staan borden waarop staat dat vissen voor anderen is verboden (en dus alleen voor jou is toegestaan).

Put & Take meren

Denemarken heeft een aantal zogenaamde Put & Take meren waar je kunt vissen zonder visvergunning of toestemming. De Put & Take website heeft een Engelse homepage, van waaruit je kunt doorklikken naar een lijst van Put & Take meren in Denemarken.

Toegankelijke visplaatsen

De Nature Agency is eigenaar van een aantal visgebieden die vrij toegankelijk zijn voor vissers. In sommige van deze gebieden kun je direct vissen, in andere heb je een betaalde vergunning nodig. De website van de Nature Agency lokaliseert deze visgronden op een kaart. De website is echter wel in het Deens.  

De My Fish Maps website is een handige nieuwe Engeltalige bron waar alle visgebieden van Denemarken op staan. Ook vind je er opmerkingen van andere vissers over verschillende plekken op het water. 

Zoek naar visgebieden in Denemarken

Lees meer over visvergunningen en toestemming.