Praktische informatie

BTW

Om op een Deense camping te mogen overnachten moet je in het bezit zijn van een geldige Camping Key Europe pas. De pas is in heel Europa te gebruiken en geldt voor het hele gezin, dus zowel partners als alleenstaande ouders en hun thuiswonende kinderen jonger dan 18 jaar, en is een jaar geldig. De Camping Key Europe pas kost 110 DKK en kun je kopen op de eerste camping die je in Denemarken aandoet of van te voren online via de Deense Campingraad.  

De campingpas fungeert als officiële registratie van campinggasten op de betreffende camping. Bovendien weten de campingmedewerkers door de pas wie er op de camping verblijven. Hierdoor hebben zij de mogelijkheid contact op te nemen met de gasten, indien dit nodig mocht zijn. Een geldige campingpas omvat tevens een WA-verzekering, voor zover de paseigenaar dit zelf niet reeds via een andere verzekering gedekt heeft. De verzekering dekt uitsluitend schade, waarvoor men volgens de Deense wet aansprakelijk is.

Als je bijvoorbeeld op doorreis bent kun je op de camping ook een Transitpas (35 DKK, ongeveer €4,75) kopen. De Transitpas is alleen geldig in Denemarken.