Praktische informatie

BTW

Wanneer je op een gecertificeerde camping in Denemarken wilt overnachten dien je in het bezit te zijn van een geldig camping carnet zoals de Camping Key Europe. Deze is verkrijgbaar bij de gecertificeerde campings in Denemarken en hoeft dus niet van te voren aangeschaft te worden. De Camping Key Europe is echter niet meer de enige Camping Carnet die in Denemarken geaccepteerd wordt. Er zijn ca. 70 campings die naast de Camping Key Europe, de CampingCard ACSI accepteren.

Overnacht je op een niet-gecertificeerde camping dan gelden de regels van deze camping ten aanzien van het wel of niet nodig hebben van een camping carnet. Bij twijfel raden wij je aan direct contact op te nemen met de desbetreffende camping.

De campingpas fungeert als officiële registratie van campinggasten op de betreffende camping. Bovendien weten de campingmedewerkers door de pas wie er op de camping verblijven. Hierdoor hebben zij de mogelijkheid contact op te nemen met de gasten, indien dit nodig mocht zijn. Een geldige campingpas omvat tevens een WA-verzekering, voor zover de paseigenaar dit zelf niet reeds via een andere verzekering gedekt heeft. De verzekering dekt uitsluitend schade, waarvoor men volgens de Deense wet aansprakelijk is.

Als je bijvoorbeeld op doorreis bent kun je op de camping ook een Transitpas (35 DKK, ongeveer €4,75) kopen. De Transitpas is alleen geldig in Denemarken.