Praktische informatie

BTW

Denemarken beslaat 3 spectaculaire plekken op de UNESCO Werelderfgoedlijst, de lijst van de meest opvallende voorbeelden van culturele en natuurlijke plaatsen die van universeel belang zijn.

Het Koninklijke kasteel van Kronborg in Helsingør (Elsinore) is van grote symbolische waarde voor het Deense volk en heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Noord-Europa tijdens de 16e tot 18e eeuw. Dit renaissance kasteel staat wereldwijd bekend als Elsinore, de plek waar Shakespeare’s Hamlet zich afspeelde.

De Kathedraal van Roskilde, gebouwd in de 12e en 13e eeuw, was de eerste Gotische kathedraal in Scandinavië gebouwd van baksteen en stimuleerde de verspreiding van deze stijl in heel Noord-Europa. Sinds de 15e eeuw is het ook het mausoleum van de Deense Koninklijke familie.

De grafheuvels in Jelling en een van de runen stenen zijn opvallende voorbeelden van de heidense Scandinavische cultuur, terwijl andere runen het Christendom illustreren van de Deense gemeenschap halverwege de 10e eeuw.