Cycling - Editorial

Pagina's

De Deense campings die aangesloten zijn bij de Deense Campingraad bieden verschillende faciliteiten en diensten aan om je fietsvakantie zo leuk en aangenaam mogelijk te maken.

Panorama fietsroutes

Heb je behoefte aan gezonde ontspanning fiets dan eens door een streek met veel campings en vakantiehuizen. Zij liggen doorgaans in prachtige gebieden met veel bos, duin en blikken op meren of zee.

Panorama fietsroutes

De Europese langeafstandsroutes

Themaroutes

Voor natuurliefhebbers

Naast de nationale Westkust-fietsroute vanaf Rudbøl in het zuiden naar het noordelijke Skagen langs de westkust van Jutland, zijn 16 mooie Panoramafietsroutes uitgezet.

Panorama fietsroutes

Naast het Deense deel van de fietsroute Berlijn-Kopenhagen zijn tien bijzondere Panorama fietsroutes uitgestippeld. Ze voeren door prachtige natuur, langs interessante bezienswaardigheden en ’verstopte’ stadjes, die alleen in de regio bekend zijn.

Panorama fietsroutes

Op fietstocht in Denemarken beland je meteen in natuurgebieden, waar de drukte van de steden en stadjes ver weg lijkt. In een rustig tempo kom je heel dicht bij de natuur. Je merkt de frisse wind in de haren, hoort de leeuwerik zingen en ruikt de bloeiende lindebomen.

De 26 Deense Panorama fietsroutes gaan via prachtige fietswegen en –paden naar de mooiste plekjes langs de kusten van Denemarken. Je belandt meteen in natuurgebieden, waar de drukte van de steden en stadjes ver weg lijkt.

Vanaf Utrecht is het nog geen 600 km tot de Duits-Deense grens. Zo kun je na een kleine dag in de auto al genieten van je vakantie. Denemarken heeft meer zonuren dan Nederland. Dus in de zomer volop genieten van zonnige dagen en lange, lichte avonden!

Ribe Byferie

Comfortabele vakantiehuizen

Fietsen op het strand

Nationale route nr. 12, kort en bondig

Bornholm

Nationale route 10, kort en bondig

Het rondje Bornholm heeft een lengte van 105 kilometer, maar er zijn tal van mogelijkheden om de route te verkorten. Het tijdsbestek kun je zelf dus voor een groot deel bepalen.

Kasteel Kronborg

Nationale route 9, kort en bondig

De route is 250 km lang en is vlak. Het grootste deel van de rijweg bestaat uit asfalt. Slechts 8 procent van de route is grind; dit ligt voornamelijk in het laatste stuk op Lolland (Holebystien).

Møns Klint

Route 8, kort en bondig

De route is 360 kilometer lang zonder hoge heuvels, maar wel met leuke pont-onderbrekingen om van eiland naar eiland te kunnen gaan.

Djurs Sommerland

Nationale route 7, kort en bondig

Deze route heeft een lengte van 230 kilometer. Er is op deze route vrij weinig autoverkeer en daarom heel geschikt om de kinderen mee te nemen. Ongeveer 10 procent van de route bestaat uit grind, de rest is geasfalteerd.

Odense

Nationale route 6, kort en bondig

Nationale route 5, kort en bondig

De Nationale route 5 is geschikt voor mensen, die meer willen dan louter fietsen. Er zijn dan ook veel mogelijkheden om te stoppen en leuke dingen te doen. Je moet dan ook minimaal op twee weken rekenen om de 650 kilometer van route 5 af te leggen.

Pagina's