Budget accommodatie
Budget accommodatie

Budget accommodatie

Een nachtelijk onderkomen hoeft in Denemarken niet uitzonderlijk kostbaar te zijn. Je kunt natuurlijk wel je knip flink trekken, want je hebt er designhotels en vijfsterren te kust en te keur. Maar er zijn overal ook eenvoudige en goedkope campings middenin de mooie Deense natuur. Er zijn ook back-pack hotels, huizenruil is mogelijk, vakantiehuizen zijn er van luxe tot eenvoudig en ga zo maar verder. Wat accommodatie betreft zijn er voor ieder budget mogelijkheden. Het hoeft helemaal niet duur te zijn.  Er zijn zelfs diverse dingen waarvoor niet betaald hoeft te worden. Musea hebben hun “gratis dagen”, er zijn openluchtfilmfestivals en diverse concerten zijn vrij toegankelijk. En Kopenhagen kun je gratis per fiets doorkruisen. 

Danhostel Copenhagen City

Hostels

Danhostel Copenhagen City ligt in het centrum van de Deense hoofdstad en biedt een prachtig uitzicht over de stad. Dit is het grootste designhostel van Europa. De architect van dit hotel is Gubi, die ook de meubels voor het Museum of Modern Art in New York maakte. Er zijn 15 rookvrije etages.
Het goedkoopst is het overnachten in een gemeenschappelijke ruimte, een kamer dus die je met meerderen deelt. Dat kan al vanaf 120 kronen per persoon. Douches en toiletten zijn aanwezig. Er zijn hostels in heel Denemarken, vaak op de mooiste plekjes.
Om in een Danhostel te kunnen verblijven moet je een hostelpaspoort bezitten. Een dergelijk paspoort kost 70 kronen per persoon. Kinderen, die door een volwassene begeleid worden, hebben een dergelijk paspoort niet nodig. Heb je geen hostelpaspoort en wil je toch in een hostel overnachten dan kost dat 35 kronen extra.

Hotel bed

Sleep In

Het goedkoopst is een overnachting in een Sleep In (in Kopenhagen en Aarhus). In een Sleep In ontmoet je de halve wereld. Backpackers van overal kiezen vaak voor een Sleep In. Je slaapt er in slaapzalen met gemeenschappelijke douche- en toiletfaciliteiten. Er kan ontbeten worden. Voor een Sleep In is geen speciaal paspoort nodig.
Kopenhagen heeft een aantal Sleep Ins. In het levendige stadsdeel Nørrebro zijn het populaire backpacker-hotel “Sleep in Heaven” en de milieuvriendelijke Sleep In “Sleep in Green”. Ook aan de Vesterbro en Østerbro zijn Sleep Ins. De City Sleep In in Aarhus is gelegen bij de haven, maar wel op loopafstand van het gezellige citycentrum.
Sommige Sleep Ins zijn alleen gedurende de zomer geopend. 

Lees meer:
www.sleepinheaven.com
http://www.belaegningen.dk
www.citysleep-in.dk

Share this page

Aarhus hostel

Hostels

Denemarken heeft ook meerdere hostels waar je, alleen of samen met het gezin zou kunnen verblijven. Er zijn hostels voor elk budget.