Vakantiepark in Denemarken

Gezinsvakantie in een vakantiepark

Het concept van het vakantiepark is een perfecte combinatie van een hotel en een vakantiehuis. In ieder geval is er alles wat een gezin zich tijdens een vakantie wenst.

Geweldige locaties

De meeste Vakantieparken in Denemarken liggen op een steenworp afstand van zee. Maar ook in het Deense binnenland zijn er vakantieparken. Eigenlijk zijn water en zee in Denemarken altijd dichtbij.  De parken zijn veilig omdat ze veel verschillende activiteiten onder één dak bieden.

Veel comfort

Je vakantie-accommodatie kan een appartement zijn, maar ook een vrijstaand huis met eigen terras en balkon. In de regel is de accommodatie geschikt voor 4 tot 8 mensen. Tot de goede, uitgebreide en praktische standaarduitrusting behoren onder meer kleurentelevisie, goede bedden en vaak ook nog telefoon.
Beddengoed en hand- en theedoeken kunnen in het vakantiepark worden gehuurd, maar je kunt ze ook zelf meenemen. ’t Is maar wat je wilt.
De keuken is goed uitgerust met alles wat voor goed keukenwerk noodzakelijk is tot en met een koffiezetapparaat toe. En om het gemakkelijk te maken is er een afwasautomaat.

Lange of korte vakanties

De accommodatie in een vakantiepark kan voor één of meerdere weken worden gehuurd; meestal van zaterdag tot zaterdag. Een weekend in een vakantiepark is ook populair. Buiten het hoogseizoen en de schoolvakanties is het eveneens mogelijk om een midweek in een vakantiepark te verblijven. De prijs hangt vanzelfsprekend af van het seizoen en de duur van het verblijf; buiten het hoogseizoen zijn de prijzen vaak lager.

De grote variatie in vakantieverblijven betekent, dat er altijd een goede basis mogelijk is voor een fijne vakantie voor het gezin of een vakantie met familie of vrienden. Je kunt actief zijn, maar ook heerlijk relaxen.

Huisdieren als honden en katten zijn in de meeste vakantieparken welkom. Wel wordt gevraagd de dieren in de gaten te houden zodat andere gasten er geen last van ondervinden.

Tal van activiteiten

Je zult je in een vakantiepark nooit vervelen. Veel centra hebben naast een overdekt zwembad ook een buitenbad. Verder zijn er meestal een sauna en een fitnessroom en subtropische aqua-parken.
Sommige vakantieparken hebben speciale activiteitencentra, waar mogelijkheden zijn voor duiken, surfen, golf, paardrijden en tennis. Tijdens het hoogseizoen is er een activiteiten- of sportteam om hulp, adviezen en instructie te geven. Maar dat is niet nodig voor een potje tafeltennis of biljart.

Het eten is klaar...!

Lekker eten helpt mee aan het slagen van de vakantie. In de vakantieparken zijn eetgelegenheden naar ieders smaak. Er zijn doorgaans enkele restaurants en gezellige cafés voor een snelle snack en een drankje. Maar er kan natuurlijk ook in de eigen keuken van het appartement of huisje worden gekookt. Er is altijd een winkel in de buurt.

Vakantie in de stad

Nieuw is een vakantiepark in het centrum of heel dicht bij het centrum van een stad. In Ribe en Kolding zijn dergelijke vakantieparken. Je proeft er het gezellige stadsleven en de meeste bezienswaardigheden zijn op loopafstand. Maar je kunt natuurlijk ook de regio bekijken. Deze ‘stedelijke’ vakantiecentra bieden niet zoveel activiteiten binnen het park omdat de stad wat dat betreft al heel veel te bieden heeft.

Bezaaid met sterren

De vakantieparken die lid zijn van de overkoepelende Deense hotelorganisatie Horesta zijn geclassificeerd op basis van objectieve criteria. Zij worden gewaardeerd met 0 tot 5 sterren. Een park met 0 sterren voldoet aan de basiswensen; een 5 sterren-park garandeert een luxe accommodatie.

Lees meer over de mogelijkheden voor een vakantie met kinderen in Denemarken.

Share this page