Kerstmis in Denemarken

Kerstmis in Denemarken is een magische tijd. Wanneer de dagen korter worden en de temperatuur daalt, raken de Denen steeds meer in de feeststemming. Kerstmis is in zicht! Het kerstfeest staat in Denemarken vol met tradities, lekker eten, plezier maken en goed gezelschap. De Denen brengen de feestdagen graag door met familie, vrienden - en zelfs onbekenden.

Op deze pagina vind je meer informatie en inspiratie over het kerstfeest in Denemarken. Vol ideeën, evenementen, achtergrondinformatie en aanbiedingen om zelf Kerstmis in Denemarken te vieren! Lees meer over de Deense kerstmarkten, kerstconcerten, kerstshoppen, Deense kerstlekkernijen en tradities. 

Deens kerstfeest

De kerstperiode is een geweldige tijd om in Denemarken door te brengen. Al in november zijn de Denen al met het kerstfeest bezig en iedereen is welkom om er deel van uit te maken. Geniet van lekker eten, design, gezelligheid, cultuur - de beste aspecten van Denemarken komen in deze tijd van het jaar allemaal samen.  

Heel Denemarken raakt in de feeststemming tijdens deze tijd van het jaar. Ontdek welke kerstactiviteiten de verschillende Deense regio's dit jaar voor jou in petto hebben. 

De Denen houden van lekker eten, zeker in de kerstperiode!

Boek je kerstvakantie

Zin in een geweldige kerstvakantie in Denemarken? Zoek en boek je favoriete vakantiehuis, hotel of kro zodat de voorpret echt kan beginnen. 

Neem een kijkje bij een van de vele Deense kerstmarkten die in het hele land plaatsvinden. Geniet van de gezellige sfeer en proef verschillende culinaire lekkernijen. 

Ben je op zoek naar een schilderachtige hotel in de natuur of een designhotel in Kopenhagen? In Denemarken vind je hotels in alle soorten en maten, voor ieder verblijf!

Ontdek de kerstsfeer

In Denemarken is genoeg te beleven gedurende de kerstperiode. Ga kerstshoppen, ontdek de Deense kerstcultuur en geniet van sfeervolle muziek. Lees verder voor een aantal leuke ideeën.

Tivoli in Kopenhagen wordt elk jaar omgetoverd tot een sprookjesland vol met lichtjes, muziek en magische belevenissen voor het hele gezin.

Kerstshoppen

Denemarken is de perfecte plek om eens lekker te gaan kerstshoppen.

Of je op zoek bent naar kerstcadeautjes, leuke versieringen of jezelf gewoon wilt trakteren op dat ene 'must-have' Deens design item, in Denemarken zul je zeker slagen!

De beste plekken waar je Deens design kunt bemachtigen. 

Ga op zoek naar het laatste Deense Design!

Handige kerstlinks

Lees hier meer informatie en inspiratie voor een heerlijke vakantie in Denemarken tijdens de kerstperiode.