Vakantiehuizen in Denemarken

Wil je eens vakantievieren op zijn Deens? Verblijf dan in een typisch Deens vakantiehuis! Veel Denen beschikken over een eigen vakantiehuisje, daardoor zijn er in Denemarken wel 40.000 te vinden. Zo geniet je nabij de zee of een meer van een geweldig verblijf in een comfortabel ingericht vakantiehuis.

Verschillende huisjes

Een gemiddeld vakantiehuis (of zomerhuis, zoals de Denen hun vakantiehuis noemen) beschikt over 4 tot 6 bedden. Maar natuurlijk zijn er ook grotere huizen te vinden die over meer kamers beschikken. Deze liggen vooral langs de westkust van Denemarken, waar vakantiehuizen ruimte bieden aan tot soms wel 12 personen. Deense vakantiehuizen liggen verspreid door het hele land, maar in Noord-Jutland, West-Jutland, en op de eilanden Falster en Møn, Funen en Bornholm is het merendeel van de vakantiehuizen te vinden.  

Praktische informatie

Normaal gesproken huur je een vakantiehuisje voor de periode van een week, met zaterdag als zogenaamde wisseldag. Buiten het hoogseizoen is het ook mogelijk om een vakantiehuisje te huren voor een kortere periode, bijvoorbeeld voor een weekend. Alle vakantiehuizen zijn compleet ingericht en beschikken over keukengerei, kussens en dekens. Wel is het meestal noodzakelijk om eigen bedlinnen mee te nemen 

Tarieven

Voor een modern, ingericht huis met douche en  toilet, warm en koud water, koelkast en 2 of 3 slaapkamers die ruimte bieden aan 4 tot 6 personen betaal je ongeveer DKK 3.500 voor een week in het hoogseizoen. De tarieven kunnen een klein beetje per regio verschillen.

Extra faciliteiten

Een vakantiehuis in een bepaalde populaire regio en/of met speciale faciliteiten zoals een vaatwasser, wasmachine, open haard, sauna etc., kost ongeveer DKK 5.000 per week in het hoogseizoen. Ook is er de mogelijkheid om te betalen voor de eindschoonmaak aan het eind van je verblijf, zodat je dit niet zelf nog hoeft te doen wanneer je het huisje verlaat. 

Luxere vakantiehuizen

Wil je graag beschikken over extra comfort tijdens je vakantie in Denemarken, dan zijn er ook luxueuze vakantiehuizen te huur. Luxere vakantiehuizen beschikken over extra faciliteiten zoals een zwembad, jacuzzi, sateliet-tv en extr bedden. De tarieven voor dit type vakantiehuizen beginnen bij DKK 11.500 in het hoogseizoen. In het laagseizoen zijn er meestal wel lagere tarieven beschikbaar. 

Een vakantiehuis boeken

Ontdek je favoriete vakantiehuis en boek een heerlijk verblijf op Funen en Bornholm of in Oost-Jutland, Noord-Jutland, Zuid-Jutland, West-Jutland, West-Seeland, Noord-Seeland, Zuid-Seeland en Kopenhagen. De meeste vakantiehuizen zijn privé eigendom van de Denen, maar je kunt ook een huisje reserveren via een VVV-kantoor in de regio van je keuze. 

Meer lezen

Lees meer over bestemmingen in Denemarken

Lees meer over een gezinsvakantie in Denemarken

Lees meer over fietsen in Denemarken

Lees meer over de natuur in Denemarken

Lees meer over gastronomie in Denemarken

Share this page

Handige links

Reisaanbieders vakantiehuizen

Reisaanbieders vakantiehuizen