Deense films en series

Moord, mysterie en een intense spanning. Het is de perfecte omschrijving van Deense series! Dankzij de productie van een aantal zeer succesvolle Deense dramaseries kan Kopenhagen een nieuw internationaal publiek verwelkomen, dat de locaties van de series wil leren kennen. Geniet op TV of op DVD van je favoriete Deense series!

Deense series op tv!


The Legacy  

De allernieuwste Deense hitserie The Legacy gaat over wat het betekent om een familie te zijn in tijden waarin klassieke familiepatronen radicaal veranderd zijn. De serie doet het in thuisland Denemarken nu al beter dan The Killing en Borgen. 


The Bridge 

De spannende serie The Bridge begint wanneer er op de Øresundbrug - precies op de grens tussen Denemarken en Zweden - een lijk wordt gevonden. De Deense agent Martin Rohde en zijn Zweedse collega Saga Norén moeten er alles aan doen om deze moord op de lossen. 


Those Who Kill 

De afleveringen van de 10-delige serie Those Who Kill gaat over een speciale afdeling van de Deense politie die zich specialiseert in het onderzoek naar seriemoordenaars die niet passen in het klassieke profiel. Iedere aflevering vertelt een ander verhaal. 

Bezoek de locaties uit The Killing en ontdek het Kopenhagen van Sarah Lund.

De politieke dramaserie is beloond met een BAFTA en heeft vele fans in heel Europa. 

Op de Øresundbrug wordt het lichaam van een vermoorde vrouw gevonden. De Deense en Zweedse politie moeten samenwerken om deze gruwelijke moord op te lossen. Bezoek de filmlocaties van The Bridge.

Spannende misdaaddrama's zijn een echte Deense specialiteit. Lees hier welke bloedstollende series je nog meer kunt ontdekken...

Handige feiten

Inwoners:
Kopenhagen - 1.199.224
Groot-Kopenhagen - 1.931.467
Oppervlakte:
Kopenhagen - 88.25 km²
Groot-Kopenhagen - 3.030 km²
Bevolkingsdichtheid - 6.200 inwoners per km²