Gezinsvakantie in Denemarken

Familieplezier in Denemarken

Denemarken is een veilig land en perfect voor een vakantie voor het hele gezin. Bezoek het populaire LEGOLAND® en geniet van duizenden kilometers aan ongerepte kust. Er is altijd iets te beleven in Denemarken! 

Musea en ontdekkingscentra door de ogen van kinderen

Veel nationale musea in Denemarken bieden voor kinderen een speciaal programma om het ook hen naar de zin te maken. De meeste musea beschikken over speciale ruimtes voor kinderen waar ze lekker kunnen tekenen, schilderen, tentoonstellingen kunnen verkennen of worden vermaakt door professionele medewerkers die kennis van zaken hebben. Naast deze service mogen in de meeste musea kinderen onder de 15 jaar gratis mee naar binnen. 

Denemarken beschikt over een aantal fascinerende ontdekkingscentra, waar zowel kinderen als volwassenen kennis kunnen maken met proefjes en natuurkunde. Met live demonstraties en de mogelijkheid om zelf dingen uit te proberen, biedt een ontdekkingscentrum leerplezier voor het hele gezin. 

Speeltuinen - gratis vermaak in de openlucht

In Denemarken vind je talloze goed uitgeruste openbare speeltuinen, ideaal voor een paar uur beweging en plezier. Hier kun je met een gerust hart je kinderen mee naar toenemen en kennis maken met Deense kinderen uit de buurt. Maak een praatje met een paar Deense ouders terwijl de kids naar hartenlust ravotten in de speeltuin. 

Er zijn in de Deense dorpen, steden en parken talloze openbare speeltuinen te vinden, maar in de bossen kom je ook regelmatig speeltuinen tegen. Stap binnen bij het lokale VVV-kantoor en vraag naar de dichtstbijzijnde bos-speeltuin. 

Eenvoudig op pad met kinderen

De afstanden tussen attracties en bezienswaardigheden zijn kort in Denemarken. Het openbaar vervoer is goed geregeld en een auto is zo gehuurd. Dit maakt het mogelijk om 's ochtends de kids flink te laten schrikken in de kerkers van Kasteel Kronborg, 's middags in een Vikingschip in de Roskilde Fjord te varen en de dag te eindigen met geweldige avond in Tivoli Gardens. 

Door het hele land zijn tal van attracties en buitenactiviteiten te vinden, dus tijdens een vakantie op Funen of in het noorden van Jutland vermaak je je net zo goed als in de hoofdstad. Denemarken kent een aantal indrukwekkende bruggen, dus wat een lange autorit kan lijken wordt onmiddelijk spannend tijdens een rit over de langste hangbrug van Europa, de Grote Beltbrug.

Ook met zeer jonge kinderen op vakantie gaan naar Denemarken is geen probleem. Veel attracties, restaurants, hotels, grotere winkels en regionale treinen bieden rustige plekjes, kleedruimtes en kinderzitjes. 

Kinderen in het openbaar vervoer

Kinderen profiteren van veel korting in het Deense openbaar vervoer. Maak je als betalende volwassenen gebruik van het nationale treinnetwerk, dan mogen twee kinderen onder de 12 jaar gratis meereizen. Hetzelfde geldt in alle S-treinen, bussen en metro's.

Kinderen onder de 16 jaar die alleen reizen met het openbaar vervoer betalen slechts de helft van het volwassen tarief. Op de meeste veerboten mogen kinderen in de leeftijd van 0 tot 3 jaar gratis reizen, kinderen ouder dan 3 betalen de halve prijs. Vraag voordat je een kaartje koopt naar de details bij de informatiebalie. 

Kindvriendelijke restaurants en cafés

De Denen zijn een informeel en ontspannen volk en kinderen zijn dan ook bijna overal welkom. Behalve op plekken waar overdag alcohol wordt geschonken. Het is niet ongewoon dat je kinderwagens buiten cafés en restaurants ziet staan met slapende kinderen erin. Dit is een veilige en gangbare zaak in Denemarken. De Denen laten hun kleintjes graag buiten in de openlucht slapen terwijl ze de ouders een oogje in het zeil houden. Borstvoeding geven is ook acceptabel op openbare plaatsen. 

Deense restaurants beschikken normaal gesproken altijd over kinderstoelen, dus vraag hier even naar wanneer je binnenkomt. Veel restaurants hebben speciale kindermenu's op bieden je de mogelijkheid een kleinere portie te bestellen tegen een gereduceerde prijs. 

Gratis verblijf voor kinderen

Je zult versteld staan hoeveel hotels gratis verblijf aanbieden voor kinderen onder de 12 jaar, wanneer ze op de kamer van de ouders slapen. Informeer bij het hotel van je keuze om meer te weten te komen over speciale kortingen, regels en tarieven. Tip: Ga eens in de meivakantie naar Denemarken!

Share this page

LEGOLAND® Billund Resort

Kom en beleef het LEGOLAND® Billund Resort!