Vikingmarkt van Trelleborg

Cultuur en geschiedenis

Artistiek erfgoed

Het speciale licht dat op het schiereiland Odsherred valt heeft altijd veel kunstenaars getrokken. Maak kennis met hun werk in diverse galeries en tentoonstellingen in het gebied. De Schildersboerderij (Malergården) in de buurt van Plejerup is het voormalige huis van de lokale kunstenaar Sigur Swane en zijn familie. Deze bijzondere boerderij is nu een museum en staat open voor publiek. 

Mooie glascollecties

Hoog boven Isefjorden kun je de grootste collectie glaswerk uit Noord-Europa bewonderen. Deze collectie draagt de naam Anneberg Collections en bestaat uit mooie stukken vanuit de oudheid tot nu. In het kunstmuseum in Sorø kun je een mooie collectie Deense kunst bewonderen vanaf het jaar 1700 tot heden. 

Maak kennis met de geschiedenis

In West-Seeland zijn de afgelopen jaren prachtige historische ontdekkingen gedaan. Zo hebben archeologen langs de rivier Åmosen bijzondere vondsten uit het stenen tijdperk gedaan en is er bij Trundholm een unieke zonnewagen gevonden. De Vikingen hebben hun sporen achtergelaten rond de Isefjorden en in de buurt van Trelleborg, waar je net buiten Slagelse in de voetsporen van de Vikingen kunt treden in het goed bewaarde ronde fort. Nog meer te weten komen? Breng dan een bezoek aan het naastgelegen museum.

Kastelen

Breng een bezoek aan de vele grote kastelen en landhuizen op West-Seeland, zoals  Dragsholm in de buurt van Fårevejle. Hier vind je een ridderzaal en spookachtige kerker. De Graaf van Bothwell werd hier 5 jaar lang gevangen gehouden. 

Share this page