Top 20 natuurpareltjes

Lees verder voor een overzicht van de 20 mooiste plekken in Denemarken. Dus trek je wandelschoenen aan en ontdek de natuur in Denemarken!

Skagen 

In Skagen, het noordelijkste puntje van Denemarken kun je op de landtong lopen waar het water van het Kattegat en het Skagerrak samenkomen. Doordat de zeeën niet met elkaar mengen geeft dit een fantastisch gezicht. In de omgeving van Skagen vind je Råbjerg Mile, een van de grootste bewegende zandduinen van Europa, van wel 40 meter hoog.
Lees meer over Skagen in Denemarken 

Jammerbugten 

Geniet van een prachtig uitzicht langs Jammerbugten in Noord-Jutland op de top van Bulbjerg en Ruberg Knot. Dit zijn een van de weinige plaatsen in Denemarken waar vogels zich nestelen in de rotswand. Beklim het hoogste punt Rubert Knot dat even hoog is als de plaatselijke vuurtoren. 
Lees meer over Jammerbugten in Denemarken 

Eiland Fur, Limfjord 

Dit kleine eiland in de Limfjord staat bol van fascinerende geologische formaties en diverse landschappen. Wandel langs prachtige rotsformaties en zie vissen, insecten, en fossielen van reptielen en planten.
Lees meer over Fur in Denemarken 

Rold Skov

Rold Skov is het tweede grootste bos van Denemarken en beslaat een gebied van 80 km2. Hier kunt u wandelen langs eeuwenoude pijnbomen en beukenbomen en de griezelige Toll Skov, een bos met knoestige en kromme bomen.  
Lees meer over Rold Skov in Denemarken 

Lille Vildmose 

Lille Vildmose is het grootste hoogveen in West-Europa en de enige van Denemarken. Het is een prachtige plek om te wandelen en van de unieke flora te genieten.
Lees meer over Lille Vildmose in Denemarken 

Mols Bjerge

Het zuidelijke deel van Djursland is een van de meest gevarieerde landschappen van Denemarken. Hier kun je wandelen over de heide, door de bossen, moerassen, weiden en velden en veel verschillende dieren en planten langs de weg spotten. Het gebied is dan ook een aangewezen nationaal park. 
Lees meer over Nationaal Park Mols Bjerge in Denemarken 

Søhøjlandet (Merengebied) 

In Midden-Jutland vind je de grootste bossen van Denemarken en talloze meren en moerassen. De langste rivier van het land, Gudenåen, verbindt veel meren in het gebied met elkaar en geeft je een uitgebreide kustlijn en bosrijke wandel-en fietsroutes.

Skovbjerg Bakkeø

De ongerepte landbouw, boomgaarden en heidevelden maken van Skovbjerg Bakkeø een prachtig wandelgebied. Trek eropuit en zie het typisch Deense lanschap langs een van de vele gemarkeerde wandelpaden, die je ook meenemen over de robuuste duinen. 

De Waddenzee 

Het Nationaal Park Waddenzee bestaat uit meer dan 30 eilanden is een belangrijk gebied voor watervogels. Je kunt hier getuige zijn van de fenomenale Zwarte Zon, als tienduizenden spreeuwen tijdens zonsondergang zorgen voor een prachtig patroon aan de hemel.
Lees meer over Nationaal Park Waddenzee in Denemarken 

Anholt 

Het landschap van het kleine eiland Anholt, gelegen in het Kattegat, wordt vaak omschreven als een woestijn. Je kunt een veerboot naar het eiland nemen en langs de uitgestrekte duinen en lange stranden wandelen. Op het eiland is ook een van de belangrijkste en grootste opvangcentra voor zeehonden in Europa gevestigd. 
Lees meer over Anholt in Denemarken 

De Zuid-Funense Archipel

Dit gebied is erg populair bij zeilers, doordat de vele eilanden binnen de archipel divers zijn en allemaal hun eigen unieke ervaring bieden. Wandel door de gezellige dorpen en schilderachtige havens. Je kunt de eilanden vanaf Jutland en Funen met een veerboot bereiken.
Lees meer over de Zuid-Funense Archipel in Denemarken 

Svanninge Bakker

De heuvels van Svanninge, even ten noordoosten van Faaborg, worden omgeven door bochtige wegen, heggen en charmante vakwerkhuizen. Vanaf de heuvels heb je een prachtig uitzicht op het zuidwesten en over de Zuid-Funense Archipel.
Lees meer over Svanninge Bakker in Denemarken 

Hindsholm 

Het schiereiland Hindsholm ligt bezaaid met inhammen en eilanden, zoals Romsø. Het gebied werd gevormd door de laatste ijstijd en is verbonden met het vasteland via een dunne strook land. Geniet van het uitzicht vanaf Fynshoved, die de Grote Belt van het Kattegat Zee scheidt.
Lees meer over Hindsholm in Denemarken 

Røsnæs 

Het meest westelijke punt van Seeland is Røsnæs. Dit is een open, heuvelachtige landschap met een prachtig uitzicht over zee. Op verschillende plekken langs de kliffen, zie je door de wind gevormde struiken zoals de sleedoorn en rozenstruiken. Deze wilde struiken zijn bijzonder mooi rond Vindekilde-Grimsdal.
Lees meer over Røsnæs in Denemarken 

Dyrehaven

Het hertenkamp van Jægersborg, 15 km ten noorden van Kopenhagen, is een van de meest bezochte natuurgebieden in Denemarken. Hier kun je van dichtbij tot ongeveer 2000 herten zien, die geen last hebben van de menselijke aanwezigheid. Het park bevat ook 's werelds oudste pretpark, Bakken.
Lees meer over Dyrehaven in Denemarken 

Tystrup-Bavelse Meren 

Het landschap rond de meren van Tystrup-Bavelse is heuvelachtig en bied je uitgestrekte bossen waar je heerlijk kunt wandelen. Twee grote gletsjers ontmoetten elkaar hier 15.000 jaar geleden en creëerden een rivier van smeltwater. Dit is nu een schilderachtige vallei waardoor de Suså rivier loopt.
Lees meer over de Tystrup-Bavelse Meren 

Smålandsfarvandet 

Deze regio is bezaaid met diverse eilanden, zoals Fejø, Lolland en Falster. Geniet van de kindvriendelijke stranden en maak een wandeling door de glooiende duinen.
Lees meer over Smålandsfarvandet in Denemarken 

Møns Klint 

Møns Klint is een van de meest bekende plaatsen in Denemarken. Dit is de enige plek in het land waar je kunt genieten van hoge krijtrotsen en de unieke flora en fauna die ermee verbonden is. Tijdens een wandeling door de omgeving kun je veel zeldzame planten tegenkomen en op het strand kun je op zoek naar fossielen onder de rotsen.
Lees meer over Møns Klint in Denemarken 

Noord-Bornholm en de Hamer 

Bornholm en de Ertholmene eilanden zijn de enige plaatsen in Denemarken waar je kunt klauteren over de blootgestelde granietformaties. De Hamer, in het noorden van Bornholm, is een steile granieten rots die omhoog reist uit de Oostzee. In het noorden van het eiland kun je tevens mooie wandelingen maken die je door valleien en langs meren voeren. 
Lees meer over Bornholm in Denemarken 

Ertholmene 

Deze kleine archipel ligt ten noordoosten van Bornholm in de Oostzee. Deze rotsen kennen een uniek vogel- en plantenleven. Je voelt hier de verfrissende invloed van de zee die vorm hebben gegeven aan de blootgestelde eilanden. Je kunt de eilanden per veerboot vanuit Bornholm bereiken.
Lees meer over Bornholm in Denemarken 

Meer info

Lees meer over de Natuur in Denemarken.
Lees meer over Fietsen in Denemarken.

Share this page