Historisch Denemarken

Denemarken is ondergedompeld in een rijke en gevarieerde geschiedenis, die wacht om ontdekt te worden. Kom en zoek je eigen Vikingschatten, maak een boottocht op een echt Vikingschip of wandel langs eeuwenoude runenstenen en grafheuvels. Het rijke, vorstelijke verleden bewonder je in de vele kastelen en landhuizen die opengesteld zijn voor publiek. Voor kinderen zijn er bovendien honderden musea met interactieve tentoonstellingen en levendige openluchtmusea waar ze de geschiedenis helemaal na kunnen spelen. Stap terug in de tijd en ontdek historisch Denemarken! 

Deense monarchie

De Deense monarchie is een van de oudste in de wereld. De huidige vorstin Margrethe II mag Gorm de Oude en Harald Blauwtand (die van de Bluetooth-technologie!) tot haar voorvaderen rekenen. Overal in Denemarken vindt je dan ook sporen van het rijke Vikingverleden

Deense monarchie

De Deense monarchie

Maak kennis met een van de oudste koninklijke families ter wereld.  

De Vikingen

Gedurende het Vikingtijdperk trokken de voorouders van de Denen over de hele wereld. Ze deden ontdekkingen, vestigden zich en drevel handel. In Denemarken is veel van dit werelderfgoed nog in allerlei vormen te zien, zoals in de vele kastelen, landhuizen en historische Vikingbegraafplaatsen.

Werelderfgoed in Denemarken

Denemarken heeft tal van kastelen en landhuizen. Sommige hiervan worden nog steeds door de Deense koninklijke familie gebruikt of zijn ingericht als musea.

Video: Deense kastelen

Lees meer over historisch Denemarken

Stap terug in de tijd en lees meer over historisch Denemarken. 

Gratis musea

Gratis spelen en leren in de beste musea van Denemarken!