Foto: Tine Harden

Deense Serie: The Killing

Vergeet snelle vuurgevechten, The Killing is een spannende misdaad thriller met een doordacht plot. Vanaf aflevering 1 zul je aan de buis gekluisterd zitten om het mysterie op te lossen!

Scandinavisch succesverhaal

The Killing is uitgegroeid tot een cultsensatie in Europa en daarbuiten, met kijkers in meer dan 17 landen. De serie heeft al een BAFTA award gewonnen, is genomineerd vor een Emmy en heeft een Amerikaanse remake voortgebracht. Het heeft bij veel mensen de interesse gewekt voor andere succesvolle Deense series zoals Borgen, The Bridge en Those Who Kill.

Het verhaal

Het verhaal begint wanneer inspecteur Sarah Lund, vertolkt door Sofie Gråbøl, zich meldt voor haar laatste werkdag in Kopenhagen en de 19-jarige Nanna Birk Larsen als vermist wordt opgegeven. Dezelfde dag nog wordt het lijk van de jonge vrouw gevonden. Het moordonderzoek leidt de politie naar de hoogste politieke kringen van Kopenhagen.

In seizoen 2 komt Sarah Lundt na haar gedwongen ontslag weer terug bij het politiekorps vanwege de moord op een advocate. De advocate blijkt echter niet het enige slachtoffer. Alles wijst op moslimterrorisme, maar inspecteur Lund vermoedt dat er meer aan de hand is. De moorden zorgen voor opschudding in alle lagen van de samenleving; van het leger in Afghanistan tot in de hoogste regionen van de Deense politiek. Voor Lund telt maar één ding: meer slachtoffers voorkomen. Ze bijt zich dan ook vast in deze race tegen de klok, hoewel de weerstand van alle kanten komt. Tenslotte is ze niet voor niets ontslagen...

In de voetsporen van Sarah Lund

In 20 intensieve dagen ontrafelt rechercheur Sarah Lund in The Killing meer in de donkere straten van Kopenhagen dan ze van te voren verwacht had. Volg zelf de zoektocht van Sarah met deze gids van The Killing en een themakaart van Kopenhagen. Alleen moet je er zelf even de duisternis, de vele regen en moordpartijen - de hoofdthema's van de serie - erbij denken. 

Stadswandelingen door Kopenhagen

Wil je het Kopenhagen van Sarah Lund ontdekken? Volg dan een speciale stadstour van de Nederlandse gids Dieuwertje Visser. Met haar bedrijf Nordic Noir Tours biedt ze stadswandelingen aan langs de locaties van The Killing, The Bridge en Borgen in Kopenhagen. 

Lees meer over Kopenhagen

Lees meer over Shoppen in Denemarken

Share this page