The Protectors

Meer Deense series

Misdaad drama's zijn een echte Deense specialiteit. Niet alleen heeft Denemarken The Killing en Borgen gebracht, het land is ook verantwoordlijk voor het winnen van vijf andere Emmy-winnende dramaseries. Veel van hen zijn Scandinavische misdaaddrama's. Lees verder voor de beste Deense series die er op dit moment zijn...

Dicte

Dicte Svendsen is de nieuwe crime-lady! Na haar scheiding verhuist Dicte Svendsen met haar tienerdochter Rose van Kopenhagen naar haar geboortestad Aarhus, om een nieuwe start te maken. Ze vindt er een baan als misdaadjournalist. Dankzij haar mensenkennis en betrokkenheid slaagt Dicte er in om gecompliceerde misdaden sneller op te lossen dan het lokale rechercheteam. Dicte speelt zich af in Aarhus, Denemarken. Sinds eind juli 2013 is Dicte deel 1 beschikbaar op DVD.

Those Who Kill

Hoe vergroot je de pakkans van een levensgevaarlijke crimineel? Door je volledig in te leven in zijn lugubere fantasieën. op deze manier kun je het patroon van de meest verschrikkelijke gruweldaden achterhalen en de seriemoordenaar net even een stap voor zijn. Bij de speciale politie-eenheid van Kopenhagen zijn rechercheur Katrine Jensen en profiler Thomas Schaeffer experts. Ze duiken in het brein van de dader en vergen het uiterste van zichzelf. Deze thriller wordt verkocht in meer dan 25 landen en een Amerikaanse remake van de serie is in de maak. 

Unit One

Unit One is de eerste Deense dramaserie die een Emmy heeft gewonnen. In deze serie wordt een mobiele politie eenheid gevolgd door Denemarken die ondersteuning krijgt van de lokale politie bij moeilijke gevallen. In Unit One speelt een de Deense acteur Mads Mikkelsen een grote rol. Deze acteur gaat ook de rol vna Hannibal Lecter vertonen in een grote Amerikaanse tv-serie.

The Protectors

Winnaar van een Emmy voor Beste Internationale Serie in 2009. The Protectors (Livvagterne) volgt een de eenheid van het Deense Nationale Politie, die de taak hebben om politici en leden van de Koninklijke familie te beschermen. Intriges, persoonlijke conflicten en terrorisme staan centraal in deze spannende serie.

The Eagle

The Eagle (Ørnen) is de naam van een IJslandse inspectuer die de Deense politie eenheid helpt met uitzonderlijke gevallen. Het is de winnaar van een Emmy in de categorie Beste Internationale Dramaserie in 2005.

Nikolaj and Julie

Met Sofie Gråbøl in de hoofdrol, bekend als Sarah Lund in The Killing, volgt deze Emmy-winnende serie het leven van 30-jarigen Nikolaj and Julie en hun dagelijkse problemen in Kopenhagen.

Young Andersen

Young Andersen is een dramatisering van het vroege leven van de legendarische sprookjesverteller Hans Christian Andersen. Het won de Emmy voor Beste Internationale Miniserie in 2005.

Lees meer over Deense Series

Lees meer over Kopenhagen

Share this page