Deens Design

Denemarken is een van de belangrijkste designlanden ter wereld. Dankzij de vele bekende ontwerpers uit de jaren ’50 zoals Arne Jacobsen, Hans Wegner en Børge Mogensen, is Denemarken uitgegroeid tot een land dat synoniem staat voor strakke lijnen, hoge functionaliteit en een land waar op een andere manier nagedacht wordt over design. Nog steeds worden er in Denemarken nieuwe mogelijkheden ontwikkeld om design te implementeren in Deense kantoren en woningen. Denk aan Bang & Olufsen, Stelton, LEGO® – van meubels en huishoudelijke artikelen tot speelgoed en mode, als het er goed uitziet en uitstekend werkt komt het hoogstwaarschijnlijk uit Denemarken!

Deense must-haves

Denemarken heeft een levendige designindustrie en het is dan ook een feest om te winkelen voor Scandinavische designproducten. Van de New Nordic Kitchen tot aan Deense modemerken, hier lees je waar je moet zijn om dat unieke Deense product te kopen.

De grootste namen achter de rijke geschiedenis van Deens design. 

Deense architectuur

Lees meer over de sterke geschiedenis en bruisende toekomst van Deense architecten en gebouwen, in binnen- en buitenland. 

Op zoek naar Deens design

Lees hier hoe je de laatste Deense designproducten kunt bemachtigen.

Volg het pad van belangrijke designers van vroeger en nu door het hele land. 

Zoek naar dat ene item of leuke cadeau in de hoofdstad van Deens design.