New Nordic Kitchen

In een tijd van snel en veel eten nemen Deense chef-koks het voortouw om op een andere manier na te denken over gastronomie. Slow food wordt steeds belangrijker dan fast food en de voorkeur gaat steeds meer uit naar het gebruik van lokaal geproduceerde producten. Dit is ook de essentie van de New Nordic Kitchen, een duurzame, gezonde en lekkere nieuwe trend die ontzettend populair is geworden in Scandinavië.

Terug naar de wortels

De New Nordic Kitchen neemt je mee naar de wortels van de Deense gastronomie. Er wordt naast het gebruikt van traditionele ingrediënten geëxperimenteerd met de meest bijzondere producten uit het Deense landschap. Door gebruik te maken van nieuwe combinaties worden er heerlijk en goede gerechten op tafel gezet. 

Nordic lekkernijen

In een aantal Deense restaurants kun je genieten van de New Nordic Kitchen. Lekkernijen zoals Nordic langoustine, wilde zalm, zeewier en bosbessen staan allemaal op het menu. Je kunt recepten verwachten die ook in de Vikingtijd gebruikt werden. Zorg er wel voor dat je van te voren een tafel reserveert, aangezien de hele wereld kennis wil maken met de gastronomische schatten van Denemarken. 

Proef het zelf

Kopenhagen is een hot-spot voor New Nordic Kitchen, maar ook in andere delen van het land kun je genieten van deze heerlijke gerechten. Ga naar Malling & Schmidt in Aarhus of Sortebro Kro op Funen voor een aantal uitstekende voorbeelden van traditionele Deense gerechten, gebracht naar de 21e eeuw.

Lees meer over de Deense keuken.
Ervaar de New Nordic Kitchen in Kopenhagen. 

Share this page