Gastronomie

Als je van lekker eten houdt, dan zul je zeker ook van Denemarken houden. Met 13 Michelin-sterrenrestaurants, en thuisbasis van 's werelds beste restaurant in 2010,2011, 2012 en 2014 Noma, maakt Denemarken tot dé gastronomische hoofdstad van Scandinavië. Ook als je niet zo'n fan bent van chique dineren, vind je in Denemarken genoeg gezellige Deense pubs, cafés en goedkopere restaurants waar je heerlijk kunt eten. Doe als een Deen en breng een bezoek aan een van de vele hotdogkraampjes, of bestel tijdens de lunch het wereldberoemde smørrebrød (rijk belegd roggebrood)!

Pluijms Eetbare Wereld

In de nieuwe reeks van het televisieprogramma Pluijms Eetbare Wereld neemt kok en culinair avonturier René Pluijm de kijker mee op reis door Europa. De aflevering op vrijdag 28 november staat in het teken van Denemarken, de streek Djursland in het bijzonder, waarin Pluijm op zoek gaat naar de lokale eetcultuur en de rijkdom van de Deense natuur.

Een smakelijke belevenis

De afgelopen jaren hebben de beste chef-koks in Denemarken een hele nieuwe culinaire beweging ontwikkeld: de New Nordic Kitchen. Deze keuken is gebaseerd op seizoensgebonden producten, een traditionele bereiding en het gebruikmaken van lokale kennis. De New Nordic Kitchen is ontzettend populair en niet te missen tijdens je verblijf in Denemarken!

Een heerlijke trend die je doet watertanden.

Video: Nordic Cookery

Stel je eigen culinaire route samen in Denemarken! 

Wat je zeker moet proberen

Heb je ooit de typisch Deense lunchgerecht smørrebrød geproefd? Doe inspiratie op om je eetlust op te wekken in Denemarken!

Gastronomische hoofdstad

's Werelds beste chef-kok, het beste restaurant en 13 Michelin-sterren... Kopenhagen is de gastronomische hoofdstad van Scandinavië. 

René Redzepi is chef-kok bij 's-werelds beste restaurant Noma in Kopenhagen, waar gerechten uit de New Nordic Kitchen geserveerd worden.

Het beste van Denemarken

Gastronomisch dineren is niet het enige waar Denemarken bekend om staat. Veel Denen willen na een dag hard werken niets liever dan een heerlijke hotdog eten op weg naar huis! Ontdek enkele van de meest populaire Deense trends op het gebied van voedsel hier...

Maak een gastronomische reis door Denemarken met deze traditionele Deense gerechten die je doen watertanden.