Smørrebrød is terug!

Smørrebrød
Jonge Deense chef-koks hebben nieuw leven geblazen in het beroemde smørrebrød, dat dateert uit de 19e eeuw. Denen hebben nu meer trek dan ooit in dit traditionele lunchgerecht. 

Rijk belegde traktatie

Het beroemde Deense smørrebrød heeft een facelift ondergaan. Weliswaar is het traditionele smørrebrød nog overal te krijgen, maar langzaam maar zeker neemt mager beleg de plaats in van het vette. En de soms wel heel erg gekunstelde smørrebrødversieringen krijgen een moderne en strakke lijn. Het zware roggebrood wordt veelal vervangen door volkorenbrood. De sneetjes zijn een beetje dikker en worden wat dunner met boter besmeerd. Hierdoor wordt de smaak van basisingrediënten als haring, worst, aardappel en paté versterkt.

Smørrebrød in binnen- en buitenland

Tegenwoordig kun je over de hele wereld genieten van het Deense smørrebrød. Het is dankzij de Deense chef-kok Adam Aamann zelfs mogelijk om dit lunchgerecht in New York te bestellen! Een hele nieuwe generatie is verliefd geworden op dit no-nonsense concept van brood en een heerlijke diversiteit aan beleg. Maak tijdens je vakantie in Denemarken kennis met smørrebrød in de talloze cafés, pubs en restaurants die dit traditionele gerecht serveren. Kies voor een sneetje roggebrood  belegd met haring, worst, ei, pathe of varkensvlees en ontdek jouw favoriete combinatie!

Lees meer over de Deense keuken.

Ervaar de New Nordic Kitchen in Kopenhagen. 

Share this page

Waar moet je zijn?

 

- Zoek restaurants in Denemarken

Zoek restaurants in Kopenhagen 

- Culinaire gids van Visit Copenhagen

- Culinaire evenementen

- Culinaire festivals

De Smørrebrød App van VisitDenmark