Funen

Funen (Fyn) is het tweede grootste grootste eiland van Denemarken, gelegen tussen het eiland Seeland (het grootste eiland) en het vasteland van Denemarken (Jutland). Je ziet meteen waarom Funen het tuineiland van Denemarken wordt genoemd, met zijn zacht glooiende heuvels, boomgaarden en vakwerk boerderijen met rieten daken. De eilandengroep van Zuid-Funen is een geweldige plek om te verkennen. Hier vind je eilanden van vele maten, prachtige zeestraten, baaien en inhammen. Funen bereik je gemakkelijk door de Grote Beltbrug te nemen vanaf Seeland of de Kleine Beltbrug vanaf Jutland. Kleine bruggen en veerverbindingen brengen je naar de Zuid-Funense archipel. 

Volg de speciale autoroute door Funen

Strandleven

Met de Grote Belt aan de ene kant en de Kleine Belt aan de andere, is Funen een beschut paradijs voor strandliefhebbers. Bekijk hier de strandvakantie mogelijkheden in Noord-Funen, Middelfart en Kerteminde!

Regiokaart van Funen

Duizenden jaren geschiedenis wachten om ontdekt te worden op Funen, een eiland vol met landhuizen en kastelen.

Struin door de oude geplaveide straten van de geboorteplaats van de legendarische schrijver Hans Christian Andersen.

Ontdek het tuineiland van Denemarken, een prachtig glooiend landschap bedekt met talloze fiets- en wandelroutes en vele bezienswaardigheden.  

Handige feiten

Oppervlakte van Funen: 2,984km²
Bevolking: 484.000 inwoners (2011)
Hoofdstad: Odense
Dichtstbijzijnde luchthaven: Billund
Afstand tot Kopenhagen:
Odense - 167 km
Svendborg - 193 km
Kerteminde - 153 km

Share this page