Æreskøbing

Dorpen en stadjes

Van pittoreske havenstadjes langs de kust tot de historische stad Odense.  Maak een mooie tocht over het eiland en beleef de unieke Deense cultuur.  

Odense

Odense is de belangrijkste stad van Funen en tevens de op twee na grootste stad van Denemarken. Het is in de eerste plaats de geboorteplaats van sprookjesverteller Hans Christian Andersen, en je kunt meer over hem en zijn wereld te weten komen in twee musea in de stad. Odense ligt aan een klein riviertje en een fjord en biedt een grote verscheidenheid aan attracties.

Kerteminde

Kerteminde ligt aan de noordkant van Funen en staat bekend om Amanda, een klein standbeeld van een lokaal vissersmeisje. In Kerteminde vind je ook het Johannes Larsen Museum, gebouwd rond het huis van kunstenaar Johannes Jarsen. Hij was een van de voorgangers van de Fynboerne kunstenaarsbeweging. Deze beweging staat bekend om het schilderen van de natuur en het dagelijks leven aan het begin van de 20e eeuw. De vrouw van Johannes Larsen, Alhed, was ook een schilder. Samen trokken ze veel grote schilders en schrijvers naar hun huis. 

Nyborg

Het oude veerstadje Nyborg aan de oostkust van Funen is nu een druke stad doordat het aan de voet van de Grote Belt Brug ligt die de verbinding legt tussen Funen en Seeland. Wanneer je in Nyborg bent, bezoek dan zeker het oude kasteel dat zeker de moeite waard is.

Svendborg

Svendborg, in het zuiden van Funen, is de thuisbasis van 's werelds grootste rederij AP Møller-Mærsk, die werd opgericht in 1904. Bezoek hier het Maritieme Centrum waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis van de scheepvaart in Denemarken. 

Faaborg

Faaborg is net als Svendborg prachtig gelegen aan zee. Maak een wandeling door het schilderachtige oude centrum en bezoek het Faaborg Museum, waar je een grote collectie van de Fynboerne schilders kunt bewonderen.

Marstal en Ærøskøbing

Breng een bezoek aan het eiland Ærø waar je een echte maritieme sfeer ervaart dankzij de oude scheepvaart steden Marstal en Ærøskøbing. Ærøskøbing wordt beschouwd als de parel onder de eilandstadjes, met oude geplaveide straatjes en pittorekse huisjes met kleurrijk beschilderde deuren.

Share this page