Funen cities and towns

Dorpen en stadjes

Van pittoreske havenstadjes langs de kust tot de historische stad Odense.  Maak een mooie tocht over het eiland en beleef de unieke Deense cultuur.  

Odense

Odense is de belangrijkste stad van Funen en tevens de op twee na grootste stad van Denemarken. Het is in de eerste plaats de geboorteplaats van sprookjesverteller Hans Christian Andersen, en je kunt meer over hem en zijn wereld te weten komen in twee musea in de stad. Odense ligt aan een klein riviertje en een fjord en biedt een grote verscheidenheid aan attracties.

Kerteminde

Kerteminde ligt aan de noordkant van Funen en staat bekend om Amanda, een klein standbeeld van een lokaal vissersmeisje. In Kerteminde vind je ook het Johannes Larsen Museum, gebouwd rond het huis van kunstenaar Johannes Jarsen. Hij was een van de voorgangers van de Fynboerne kunstenaarsbeweging. Deze beweging staat bekend om het schilderen van de natuur en het dagelijks leven aan het begin van de 20e eeuw. De vrouw van Johannes Larsen, Alhed, was ook een schilder. Samen trokken ze veel grote schilders en schrijvers naar hun huis. 

Share this page