Pagina's

Vissen in Denemarken

Vissen in Denemarken: Kustvissen

Denk je erover om naar Denemarken op vakantie te gaan, maar weet je nog niet precies waarheen? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. Hier vind je namelijk een aantal bestemmingen uitgelicht.

De Deense natuur is zeer gevarieerd en elke Deense regio is dan ook uniek. Denemarken heeft een kustlijn met heerlijke zandstranden, som waanzinnig breed, andere keren juist weer smal en intiem. Daarnaast vind je er wandelende duinen, fjorden, bossen en meren.

Vanaf Utrecht is het nog geen 600 km tot de Duits-Deense grens. Zo kun je na een kleine dag in de auto al genieten van je vakantie - ideaal voor de meivakantie!

Cultureel erfgoed en natuurlijk voorraadkamer

Tips voor de herfst!

Herfst in Denemarken is een prachtige tijd en leent zich uitstekend voor mooie boswandelingen of gezellige activiteiten. Hieronder een lijst met een paar van de vele evenementen tijdens de herfst in Denemarken.

Vanaf Utrecht is het nog geen 600 km tot de Duits-Deense grens. Zo kun je na een kleine dag in de auto al genieten van je vakantie. Denemarken heeft meer zonuren dan Nederland. Dus in de zomer volop genieten van zonnige dagen en lange, lichte avonden!

Denemarken is de perfecte bestemming voor watersport vakanties. In Denemarken ben je nooit verder dan 50km verwijderd van de kust. Er zijn dus volop mogelijkheden om watersporten te beoefenen. Of je nu van duiken, surfen of kayaken houdt, er is voor elk wat wils.

Faarup Summerland in Denemarken

In Denemarken ben je nooit verder dan 50km verwijderd van de kust, dus het is geen wonder dat Denen dol zijn op water.  In Denemarken vind je een gevarieerd aanbod aan waterparken, van gigantische wildwaterparken tot kleinere parken.

Zandduinen bij Lodbjerg Strand in Denemarken

Denemarken heeft een paar van de mooiste stranden in Europa met wit zand, grote duinen, verfrissend water en uitgestrekte natuur. Daarbij ben je in Denemarken nooit verder dan 50km verwijderd van de kust. Kortom strand voor iedereen waar je ook bent in Denemarken.

Let op: dit zijn de 2011 edities! Voor de nieuwste (Duitstalige) routes klik hier

Fietsen op het strand

Nationale route nr. 12, kort en bondig

Bornholm

Nationale route 10, kort en bondig

Het rondje Bornholm heeft een lengte van 105 kilometer, maar er zijn tal van mogelijkheden om de route te verkorten. Het tijdsbestek kun je zelf dus voor een groot deel bepalen.

Kasteel Kronborg

Nationale route 9, kort en bondig

De route is 250 km lang en is vlak. Het grootste deel van de rijweg bestaat uit asfalt. Slechts 8 procent van de route is grind; dit ligt voornamelijk in het laatste stuk op Lolland (Holebystien).

Møns Klint

Route 8, kort en bondig

De route is 360 kilometer lang zonder hoge heuvels, maar wel met leuke pont-onderbrekingen om van eiland naar eiland te kunnen gaan.

Djurs Sommerland

Nationale route 7, kort en bondig

Deze route heeft een lengte van 230 kilometer. Er is op deze route vrij weinig autoverkeer en daarom heel geschikt om de kinderen mee te nemen. Ongeveer 10 procent van de route bestaat uit grind, de rest is geasfalteerd.

Odense

Nationale route 6, kort en bondig

Nationale route 5, kort en bondig

De Nationale route 5 is geschikt voor mensen, die meer willen dan louter fietsen. Er zijn dan ook veel mogelijkheden om te stoppen en leuke dingen te doen. Je moet dan ook minimaal op twee weken rekenen om de 650 kilometer van route 5 af te leggen.

Nationaal Park Mols Bjerge

Nationale route 5, kort en bondig

De Nationale route 5 is geschikt voor mensen, die meer willen dan louter fietsen. Er zijn dan ook veel mogelijkheden om te stoppen en leuke dingen te doen. Je moet dan ook minimaal op twee weken rekenen om de 650 kilometer van route 5 af te leggen.

Pagina's