Kopenhagen

Kom en laat je verleiden door Kopenhagen, de gezelligste hoofdstad van Noord-Europa. Drink een drankje in een gezellig café in Nyhavn, ga shoppen in de lange winkelstraat Strøget of geniet van een gastronomisch diner bij Noma. De veelzijdige stad Kopenhagen biedt voor ieder wat wils: kronkelende straatjes in de oude binnenstad, prachtige koninklijke paleizen, architectonische hoogstandjes en leuke familie-attracties. Spring op de fiets of maak een heerlijke wandeling door de stad!

Sfeervolle hoofdstad

Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken en biedt talloze fantastische attracties. Of je nu komt om te shoppen voor Deens design, de Kleine Zeemeermin te bewonderen of de terrasjes in Nyhavn te bezoeken, het is een geweldige stad voor ieder bezoek!

Bezoek Christiania, een bruisende alternatieve wijk in het zuiden van Kopenhagen. 

Welkom in de fietsstad van Scandinavië!

De heerlijke nieuwe trend op culinair gebied die je zeker in Kopenhagen moet uitproberen!

Wisseling van de wacht, kastelen, pretparken - in Kopenhagen zullen kinderen zich niet snel vervelen!

Cultuurliefhebbers zijn zeker op hun plek in de hoofdstad van Denemarken. In Kopenhagen vind je een uitgebreid cultureel aanbod. Van gloednieuwe operagebouwen tot eeuwenoude theaters, in Kopenhagen is altijd wat te beleven.

De Koninklijke Wacht, kastelen, pretparken… Kopenhagen is een stad vol plezier! Bezoek de kindvriendelijke musea of speel een lekker potje voetbal in een van de parken in de stad.

Tivoli is meer dan alleen een kersmis. Het is een sprookjesland voor jong en oud!

Handige feiten

Bevolking:
Kopenhagen - 1.199.224
Groot-Kopenhagen - 1.931.467

Oppervlakte:
Kopenhagen -  88.25 km² 
Groot-Kopenhagen - 3.030 km² 
Bevolkingsdichtheid- 6.200 inwoners per km² 

Share this page