Jazz Festival in Kopenhagen

Cultureel Kopenhagen

Cultuurliefhebbers zijn prima op hun plek in Kopenhagen. In de compacte hoofdstad worden tal van theater-, dans- en filmvoorstellingen gehouden en bovendien worden er ook diverse festivals georganiseerd.  

Theaters

Van het indrukwekkende oude Koninklijke Theater op Kongens Nytorv tot het gloednieuwe Skuespilhuset (Koninklijk Deense Schouwburg) aan de waterkant, Kopenhagen bruist van de vele Deense en internationale theatervoorstellen. Bekijk alle theaters en aanbevolen voorstellingen op de website van Visit Copenhagen

Kunst

In Kopenhagen zijn veel gallerijen gevestigd, zowel in een klassieke als moderne zetting. Met gallerijen van wereldformaat ook rondom Kopenhagen, is het hele gebied een geweldige plek voor kunstliefhebbers. Bekijk een complete gids op de website van Visit Copenhagen

Livemuziek

Van optredens in de Nationale Concerthal tot alternatieve clubs, je zult altijd een live optreden naar jouw smaak vinden in Kopenhagen. In de stad vindt bovendien ieder jaar het Copenhagen Jazz Festival plaats. Lees hier meer over op de website van Visit Copenhagen.

Opera

Het betoverende Operagebouw van Kopenhagen is zeker het bezoeken waard, ook als je niet naar een voorstelling gaat. Het gebouw is in 2005 ontworpen door de wereldberoemde architect Henning Larsen en domineert de waterkant aan de overkant van Paleis Amalienborg. Je kunt het gebouw per boot, bus, veerboot en fiets bereiken, maar let erop dat je wel geschikt gekleed gaat naar een avondvoorstelling. 

Dans

Voor wie houdt van een mooie dansvoorstelling, ga naar Kopenhagen. Zo is er Dansehallerne; een gaaf centrum nabij de oude Carlsberg fabriek, waar je de beste internationale en Deense dansers aan het werk kunt zien. Het Koninklijke Deense Ballet is ook een geweldige ervaring. Bezoek je Kopenhagen in augustus, mis dan niet de openluchtvoorstelling van het Koninklijke Deense Ballet in het oude fort Kastellet. 

Bioscopen

Nieuwe en oude films kun je in diverse bioscopen in de stad bekijken. In Kopenhagen zijn een aantal grote biscopen gevestigd en ook een paar kleinere die vooral filmhuisfilms vertonen. In november vindt in Kopenhagen het CPH: DOX, filmfestival plaats, gericht op documentaires. In april kun je CPH: PIX bijwonen, het jaarlijkse internationale filmfestival. 

Lees meer over Kopenhagen.

Share this page