Islands Brygge havenzwembad

Buitenzwembaden

In de binnenstad van Kopenhagen liggen vier kristalheldere buitenzwembaden waar je gedurende de zomermaanden een heerlijke frisse duik kunt nemen. De waterkwaliteit is extreem goed en de zwembaden worden dan ook gebruikt door duizenden Denen en toeristen per jaar. Wil je liever genieten op het strand, ga dan na Amager Strand waar je je handdoek kunt neerleggen in het zand. 

Islands Brygge

De heerlijke waterkant van Islands Brygge is de perfecte plek om te genieten van de havenzwembaden die ontworpen zijn door de Deense architect Bjarke Ingels.

Copencabana

Maak na het shoppen in het grote Fisketorvet Shopping Centre een frisse duik in een van de zwembaden van Copencabana. Je vindt hier drie zwembaden en duikplanken van 1, 2 en 3 meter hoog.

Svanemøllen strand en havenzwembaden

Geniet van de zwemwateren naast het nieuwste strand van Kopenhagen, op loopafstand van het Nordhavn S-treinstation. 

De Koraalbaden in Sluseholmen

Het nieuwste havenzwembad van Kopenhagen werd in 2011 geopend. Het ontwerp van het zwembad is gebaseerd op een koraalrif.

Amager Strandpark

Je vindt dit 4.6 km lange witte zandstrand op het eiland Amager en is te bereiken met de metro vanaf het centrum van Kopenhagen. Met aangrenzende parken en vele kleine eilanden is dit strand is een bijenkorf van activiteiten gedurende het hele jaar en een geweldige plek om te zwemmen, doordat het strand ook gemarkeerd is met een Blauwe Vlag.

Lees meer over Kopenhagen.

Share this page