Limfjord: dé outdoorbestemming van Denemarken

Laat je meeslepen door de fantastische natuur en rust rondom de Limfjord. De Limfjord is de perfecte omgeving voor een relaxte vakantie met daarnaast volop mogelijkheden voor activiteiten in de natuur zoals fietsen, kajakken op de fjord of golfen met een schitterend uitzicht. Sluit je dag in de Limfjord af met een heerlijke maaltijd, bereidt met lokale producten. Niet voor niets wordt de Limfjord dé outdoorbestemming van Denemarken genoemd!

Limfjord: Aanbevolen door ervaren fietsers!

De Limfjord heeft één van de mooiste landschappen van Denemarken en wordt door ervaren fietsers aangeraden als de regio waar je uitstekend kunt fietsen. Uniek is het feit dat de fietspaden zo zijn aangelegd, dat je elke 20 minuten door een ander soort landschap fietst!
Een fietsvakantie in de Limfjord is dan ook een leuke manier om van de natuur te genieten met zijn bijzondere vormen en kleuren. Het maakt niet uit hoe lang je wilt verblijven want de Limfjord biedt genoeg overnachtingsmogelijkheden!

Limfjord: Ideaal voor watersporters

De kust van de Limfjord leent zich bij uitstek voor activiteiten op en aan het water. Zo kun je heerlijke strandwandelingen maken, een rustig plekje zoeken om je hengel uit te werpen of het wilde of juist het rustige water opzoeken voor een tochtje met de kano of kajak. 

Limfjord: Trek je wandelschoenen aan

Met de vele wandelpaadjes rondom de Limfjord is deze regio het hele jaar door geschikt voor een wandelvakantie. Trek je wandelschoenen aan, adem de zeelucht diep in en ga op pad langs de fjord, over de heide en door het bos. Onderweg kom je vele bezienswaardigheden tegen die je meer leren over de geschiedenis en architectuur van deze omgeving. Op de website van de Limfjord kun je ook meer lezen over routes die zijn uitgezet door de lokale bevolking. Een echte aanrader!

Limfjord: Overnachten

Rondom de limfjord vind je een breed scala aan overnachtingsmogelijkheden zoals hotels, Kro´s (authentieke herbergen), campings en nog veel meer. Vele van hen zijn direct aan de fjord gelegen of anders heel dichtbij. 

Share this page