Skagen

Dorpen en stadjes

De stadjes in Noord-Jutland hebben door de eeuwen heen vele kunstenaars geïnspireerd. Maak kennis met deze fascinerende plaatsen tijdens een verblijf in een van de populaire vakantiebestemmingen. 

Aalborg

Aalborg is de belangrijkste stad van Noord-Jutland en op drie na grootste stad van Denemarken. Deze veelzijdige en bruisende havenstad ontwikkelt zich snel, en je kunt hier dan ook goed de modernisering van de stad zien. Aan de haven ligt het nieuwe Utzon Centrum, ontworpen door de wereldberoemde architect uit Aalborg Jørn Utzon, die ook het Sydney Opera House heeft ontworpen.

Skagen

De modieuze badplaats Skagen herken je aan de gele huizen met rode daken, die je door de hele stad ziet. Sinds halverwege de 19e eeuw is Skagen een favoriete plek voor veel kunstenaars en een populair zomerverblijf voor jonge Deense stedelingen. 

Sæby en Mariager

Struin door de prachtige goed bewaarde straten in het oude centrum van Sæby en Mariager.

Havenstadjes aan de oostkust

Ben je op doorreis naar Noorwegen of Zweden? Reis dan via de bruisende havenstadjes Frederikshavn, Hastholm en Hirsthals, waar je na een leuke dag in de stad de veerboot kunt nemen.

Badplaatsen in het westen

 Langs de westkust van Noord-Jutland liggen talloze badplaatsen zoals Blokhus, Løkken en Tversted, waar je geniet van een heerlijke strandvakantie.

Share this page