Aarhus

Dorpen en stadjes

Aarhus, de tweede stad van Denemarken is het bruisende hart van de regio. Pittoreske stadjes aan de mooiste fjorden zijn binnen handbereik en het avontuurlijke LEGOLAND® attractiepark biedt spanning en sensatie voor het hele gezin.

Aarhus

De bruisende stad Aarhus is na Kopenhagen de grootste stad van Denemarken. Geniet van een heerlijk weekendje weg en maak een wandeling door het sfeervolle Quartier Latin en het gebied rond Vadestrædet met gezellige cafés en bars langs de rivier. Aarhus is een stad voor jongeren en ouderen. De stad heeft gemiddeld de jongste bevolking in Denemarken en zo’n 40.000 studenten gaan hier naar de universiteit. Je kunt hier ook goed de sterke geschiedenis van de Vikingen voelen bij een aantal bezienswaardigheden in de stad. Koop een speciale Aarhus kaart en profiteer van extra voordeel tijdens je verblijf. 

Viborg

Viborg is een van de oudste steden van Denemarken en heeft een prachtig middeleeuws centrum dat gebouwd is rond de bijzondere kathedraal. In het centrum van Viborg vind je nog veel straten waar de originele bestrating bewaard is gebleven en een aantal historische huizen zijn nog steeds goed onderhouden. Loop eens binnen bij een café of restaurant dat in een oud pand is gevestigd en geniet van een gezellige avond. 

Ebeltoft en Grenaa

Ebeltoft ligt aan de kust en de oude geplaveide straten zijn zeker de moeite waard om door heen te lopen. Struin langs de gezellige boetiekjes die zijn gevestigd in oude woningen en maak een ontspannen wandeling langs de kleine haven. Stap aan boord van ’s werelds grootste houten schip en de laatste met een schroef aangedreven fregat, Fregate Jylland. Vanaf Ebeltoft kun je de veerboot nemen naar Seeland en zelfs naar Zweden. Vanaf Grenaa, een ander havenstadje in Oost-Jutland kun je het eiland Anholt bereiken. In het Kattegat Centre in Grenaa kun je tropische haaien en vele andere interessante vissoorten bewonderen.

Other towns

In Oost-Jutland vind je tal van steden die het bezoeken waard zijn. Veel van hen liggen aan de diepe Deense fjorden, zoals Hobro, Randers, Horsens en Vejle. Stop bij het oude vestingstadje Fredericia, dat op een prachtige locatie aan de kust van de Kleine Belt ligt. 

LEGOLAND®

Vergeet ook Billund niet, ten westen van Vejle en thuishaven van de grootste attractie van Denemarken, LEGOLAND®. LEGOLAND trekt al sinds de opening in 1968 jaarlijks vele bezoekers naar de miljoenen LEGO®-steentjes. Bewonder de miniversies van wereldberoemde gebouwen en maak een ritje in de spannende achtbaan Polar X-Plorer. 

Share this page