Nationaal Park Mols Bjerge

Nationaal Park Mols Bjerge
In Nationaal Park Mols Bjerge in Oost-Jutland vind je een van de meeste ruige en gevarieerde landschappen van Denemarken. Vele zeldzame planten- en diersoorten groeien hier op een oppervlakte van 180 km2. 

Spectaculaire uitzichten

Bewonder het spectaculaire uitzicht over het hele park bij de nok van Jernhatten. Het centrale deel van het park bestaat uit hoge heidevelden, bossen en grote open weilanden. Lansg de kust zijn er vele mooie stranden om te ontdekken. 

Flora en fauna

In de meren Stubeb en Lange ten noorden van het park kun je otters volop aan het werk zien. Meer in het westen zijn de Kalos moerassen en bossen, met een rijke flora en fauna. Hier leven talloze zeldzame insecten in de bomen van het park. 

Culturele ervaringen

Er zijn veel bezienswaardigheden uit de bronstijd de bezichtigen in het park. Oude steden, dorpen, kerken en oude landhuizen vertellen de geschiedenis van het gebied. Bezoek de restanten van een koninklijk kasteel in de kasteelruïne van Kalo. De kustplaats Ebeltoft is ook zeker de moeite waard, met een gezellig oud centrum en leuke attracties als een groot fregat en het Glasmuseum. 

Activiteiten

Maak gebruik van het uitgebreide netwerk van bewegwijzerde fiets- en wandelroutes door het gebied en gooi tijdens de lunch een kleedje uit om te genieten van een heerlijke picknick. Langs de kust vind je rustige, kindvriendelijke stranden waar je rustig een frisse duik kunt nemen in  zee. Vissers kunnen hun hengel uitgooien op een groot aantal visplekken in de regio. 

Share this page