Herlufsholm school

Dorpen en stadjes

Zuid-Seeland ligt vol met kleine stadjes en schilderachtige vissersdorpjes. Veel van hen zijn goed bewaard gebleven middeleeuwse gebieden met leuke attracties en zeker het bezoeken waard. 

Næstved

Zin in een leuke dagtocht, bezoek dan Næstved. Dit stadje ligt aan de rivier Suså en was een belangrijk handelscentrum in de middeleeuwen. Verken de oude kerken, straten en huizen tijdens een wandeling door de stad en bekijk het oude klooster van Næstved, waar vandaag de dag nog steeds de meest prestigieuze kostschool van Denemarken is gevestigd.  

Køge

Het havenstadje Køge ligt in het noorden van Zuid-Seeland, vlak bij Kopenhagen. Maak een wandeling door het middeleeuwse centrum en langs de kleurig geschilderde huizen die prachtig bewaard zijn gebleven. Vanaf Køge kun je de veerboot nemen naar Bornholm. 

Nykøbing

Nykøbing is de grootste stad van Falster en de thuisbasis van een oud klooster en huizen die dateren uit de 17e en 18e eeuw. Ervaar hoe de mensen hier leefden in de 14e eeuw in het middeleeuwen centrum van de stad. 

Maribo

De prachtige kathedraal van de stad Maribo is omgeven door meren en kleine, karakteristieke gele huizen in de pittoreske straatjes. In de kathedraal is een van de beroemde vrouwen van Denemarken, Leonora Christine overleden.

Stege

Stege is de belangrijkste stad van het eiland Møn en een leuke plek om te bezoeken tijdens je vakantie aan de kust. Bezoek het oude centrum met een oude poort (Mølleporten) een een aantal zeer oude huizen, zoals Kammerådsgården op het dorpsplein.

Andere dorpen en stadjes

In Vordingborg vind je de Ganzentoren, de overblijfselen van een ooit machtig middeleeuws kasteel. Zowel Gedser op Falster en Rødbyhavn op Lolland zijn leuke havenstadjes van waaruit je de veerboot kunt nemen naar Duitsland. 

Share this page