VisitDenmark
Paar auf dem Weg zum Schwimmen, Nysted Dänemark

Vakantiehuis in Denemarken: Tips & Inspiratie

Hier vind je tips en inspiratie voor een verblijf in een vakantiehuis in Denemarken.

Huur een vakantiehuis in Denemarken

Er zijn ongeveer 40.000 vakantiehuizen in Denemarken, waarvan de meeste in het bezit zijn van particulieren, maar worden verhuurd via reisorganisaties / agentschappen zoals NOVASOL, Dansommer, Campaya en DanCenter. De huizen zijn ingericht en uitgerust met keukens en keukengerei, dekbedden en kussens. Het is meestal mogelijk om handdoeken en beddengoed van tevoren te reserveren, zodat je deze niet hoeft mee te nemen.

Løkken Beach, North Jutland

De vakantiehuisjes zijn vaak prachtig gelegen aan het strand, in de buurt van een meer of een gezellig stadje. Of je nu reist met je partner, familie of een grote groep vrienden, er is altijd een huisje dat aan je behoeften zal voldoen. De mooiste vakantiehuisjes (ook wel genoemd 'hutten') zitten natuurlijk snel volgeboekt. Als je in het laagseizoen huurt, is het vaak mogelijk om lagere prijzen te krijgen. 

Waar kun je het beste een vakantiehuis in Denemarken huren?

Als je aan het overwegen bent om een vakantiehuis te huren in Denemarken, zijn er meerdere locaties en regio's die leuk zijn om te verblijven. Er zijn bijvoorbeeld veel huisjes in Noord-Jutland met populaire gebieden rondom Skagen, Lønstrup, Løkken en Blokhus. Maar ook Noord-Seeland en de regio's rondom Kopenhagen zijn populair. Dit wilt natuurlijk niet zeggen dat andere regio's ook mooie vakantiehuizen hebben. 

Kleines Badehaus am Ærøskøbing Strand in  Ærø

Een iets meer exotische bestemming is het eiland Bornholm, hier zijn ook veel vakantiehuisjes te huur zijn. Hier vind je tevens fantastische stranden en kleine dorpjes met een gezellige sfeer. Het maakt hier niet uit waar je je vakantiehuis wilt boeken, je bent nooit ver van de kust.

Vakantiehuisje met kinderen


Een vakantiehuis is perfect voor een vakantie met het hele gezin. Je hebt namelijk veel vrijheid, omdat de huisjes zich vaak aan de kust bevinden - dus je bent zo op het strand. Bovendien is het erg knus om samen in een vakantiehuisje te zitten. 


 

Family-Playing-Beach-Summerhouse

Huur een vakantiehuis tijdens het laagseizoen


Als je de mogelijkheid hebt om buiten het hoogseizoen te reizen, is de kans groter dat jouw droomhuis nog vrij is. Veel vakantie worden het hele jaar door verhuurd en het is vaak mogelijk om een gunstigere prijs te krijgen als je voor of na de zomervakantie kunt reizen. Het weer in Denemarken is iets milder dan in Zweden, dit betekent dat de lente eerder komt en dat de koude periode later begint. Reizen buiten het hoogseizoen betekent ook dat er meer ruimte is op de stranden, minder toeristen in de badplaatsen en kleinere wachtrijen voor attracties.

Wanneer boek je een vakantiehuis in Denemarken?


Je kunt het hele jaar door een vakantiehuisje in Denemarken huren, maar het is goed om op tijd te boeken, vooral als je tijdens de zomervakantie wilt reizen. De huizen worden vaak per week verhuurd, meestal van zaterdag tot zaterdag, maar tijdens het laagseizoen is het misschien mogelijk om kortere periodes te boeken.

Läs vidare här...

Övernattning
The iconic Arne Jacobsen Suite at the Radisson Collection Royal Hotel in Copenhagen
10 av Danmarks fineste badehoteller
Løkken
Hotell i Danmark
A woman walks out of Helenekilde Badehotel in North Zealand, Denmark
Camping i Danmark
Family holiday at Saltum beach, North Jutland