VisitDenmark

BIKE & STAY DK: Handige app voor fietsers

"Bike and Stay DK" is je persoonlijke gids met informatie over bezienswaardigheden en campings langs 26 Deense Panorama fietsroutes.

Hoe werkt de BIKE & STAY DK app 

Via de app krijg je snel en eenvoudig een overzicht van de verschillende fietsroutes. Je kan voor elke route een gedetailleerde kaart downloaden en meenemen tijdens je fietstocht. De kaart werkt offline - dus geen roaming kosten! De app bevat informatie over zowel de bezienswaardigheden als campings langs en nabij de routes. Tijdens je verblijf in Denemarken ontvang je automatisch de routes en campings die op dat moment het dichtst bij zijn. De app is er in het Engels, Duits, Deens en Nederlands en past zich automatisch aan, aan je taalinstelling van je telefoon. Met de app in je achterzak hoeft je daarom niet veel tijd meer te besteden aan het plannen van je fietstocht, maar kun je in plaats hiervan genieten van het prachtige Deense landschap.

Partners van de BIKE & STAY DK app

Bike & Stay DK is ontwikkeld door VisitDenmark en Everplaces in het kader van het EU-project Powered by Cykling: Panorama.

Powered by Cykling: Panorama heeft tot doel toeristen in Denemarken aangename fietsbelevenissen te bezorgen. De 26 nieuwe korte fietsroutes, een verbeterde infrastructuur, fietsvriendelijke accommodaties, internationale marketing en verkoop van pakketreizen, dragen bij aan Denemarken als fietsbestemming van wereldklasse en creëren daarmee een groei voor het kusttoerisme. Het project is gekoppeld aan twee populaire langeafstandsroutes: de Noordzeeroute (Tønder-Skagen) en de Kopenhagen-Berlijn route (Gedser- Kopenhagen). 

De partners van Powered by Cykling: Panorama zijn: Region Midtjylland, Østdansk Turisme, Destination Sydvestjylland, Nationalpark Thy, VisitDenmark, Campingrådet en Dansk Turismefremme.
Het fietstoerismeproject "Powered by Cycling: Panorama" wordt ondersteund door het Europees Fonds voor regionale ontwikkeling.