VisitDenmark
Kirche in idyllischer Natur in Südjütland, Dänemark

Natuurparels langs de Oostzeeroute

Laat de wind door je haar waaien terwijl je langs de kustlijn fietst en ontdek de kleine stille eilandjes. Maak langs de route verschillende uitstapjes in de Deense natuur. Wij hebben hier een aantal natuurparels voor je op een rij gezet.

Het is allemaal deel van de Deense ervaring – maar dan gezien vanaf de fiets. De Deense natuur langs de Oostzeeroute laat zich van zijn beste kant zien en de route laat je van allerlei soorten natuurparels zien die je in Denemarken kunt beleven. De route gaat dwars de verschillende Deense landschappen, over bruggen en eilandjes. Hieronder vind je een aantal van deze natuurparels, maar er zijn er veel meer…

Zuid-Seeland en Møn

Lijst
Kaart
The white cliffs of Møn are located south of Copenhagen

De kliffen van Møns Klint

De kliffen van Møn, Møns Klint, is één van de meest indrukwekkende natuurlijke bezienswaardigheden van Denemarken. Deze 128 meter hoge krijtrotsen steken uit helder water langs een 7 km kustlijn - en er is genoeg te ontdekken in de buurt. Spring van je fiets en loop de 497 treden van de top op de klif naar het strand, geniet van het uitzicht op het omliggende bos vanaf de verschillende uitkijkspunten onderweg, probeer op het strand 70 miljoen jaar oude fossielen te vinden of bezoek het GeoCenter Møns Klint om te zien hoe Denemarken is ontstaan.

Blijf fietsen...

Du hygge sur deux roues pendant 820 km
Two people sat with their bikes next to the sea
Kastelen en cultuur langs de Oostzeeroute
Valdemars Castle is located on the island of Tåsinge in Denmark
Pittoreske stadjes langs de Oostzeeroute
Luftaufnahme der Stadt Svenborg im Süden von Fünen, Dänemark
Praktische informatie over de Oostzeeroute
Mann mit gepacktem Fahrrad vor einem Haus auf dem Dänischen Ostseeradweg in Südjütland