VisitDenmark
Endelave

Endelave: Eiland van het Jaar 2020 / 2021

Endelave is één van de mooiste natuurlijke eilanden van ons land en ligt ten zuiden van de Horsens Fjord in Oost-Jutland. Wij begrijpen wel waarom Endelave is uitgeroepen tot het 'Deense eiland van het jaar 2020/21', want dit eiland is een heuze natuurparel.

Endelave

Unieke ervaringen voor iedereen

Endelave biedt een overvloed aan planten, dieren, unieke ervaringen voor iedereen. Er is van alles te doen  en beleven op dit kleine eilandje ten zuiden van de Horsens Fjord. Het is namelijk niet op elk eiland dat je op één dag o.a. op een wadplateau kan lopen, een mooie boswandeling kan maken door een trollenbos, een zeehondenkolonie ervaart en veel wilde konijnen tegen komt (Endelave wordt ook wel eens het konijneneiland genoemd!).

 

Hoe kan ik Endelave bezoeken dan? 

In het Kattegat ten zuiden van Horsens Fjord ligt Endelave en is te bereiken met de Endelave-veerboot.

De overtocht duurt een uur en onderweg kun je genieten van het uitzicht op Møllegrunden met de vele zeehonden en met een beetje geluk kun je de mooiste vogels uit de regio spotten.

Endelave

Konijneneiland

Endelave wordt ook wel het Konijneiland (”Kaninøen”) genoemd en als je op het eiland rondloopt begrijp je meteen waarom dit zo is. Er is namelijk een groot aantal wilde konijnen op het eiland. De populatie varieert enorm van jaar tot jaar, tot een paar honderd en zelfs zo'n 15.000 konijnen. 

 

Endelave: Eiland van het Jaar 2020/21

Endelave mag zich in 2020 en 2021 'Eiland van het Jaar' 2020/21 noemen. In september 2020 werden zij namelijk verkozen en won het eiland deze eervolle titel. Denemarken heeft 444 eilanden en als jij dan wordt gekozen tot 'Eiland van het Jaar' dan mag je daar best trots op zijn. 

 

Meer inspiratie voor eilandhoppers

Eilandhopland Denemarken
A stop by the beach cabins on Ærø while cycling the Baltic Sea Cycling Route in Denmark
12 mooie kleine eilandjes
GDK_Island Fejo
Bornholm: Geniet van het eilandleven
The Opal Lake on Bornholm , an island in Denmark
Funen: Odense & Natuur
Eilandhoppen rondom Funen