Verder naar inhoud

6 gezellige stadjes op Funen (deze wil je bezoeken)

Foto: VisitOdense

Van pittoreske havenstadjes langs de kust tot de historische stad Odense. Maak een mooie tocht over Funen en bezoek de leukste stadjes op dit afwisselende eiland.

Lijst
Kaart
01

Odense: Geboorteplaats van dé beste sprookjesverteller

Odense is de belangrijkste stad van Funen en bovendien de op twee na grootste stad van Denemarken. Het is de geboorteplaats van sprookjesverteller Hans Christian Andersen en er zijn twee musea over hem te vinden in deze stad. Odense ligt aan een klein riviertje en een fjord en heeft veel verschillende attracties.

Lees meer
Kerteminde North Beach on island Funen, Denmark
Foto: VisitKerteminde
02

Kerteminde: Kunst en strand

Kerteminde ligt aan de noordkant van Funen en staat bekend om Amanda, een klein standbeeld van een lokaal vissersmeisje. In Kerteminde vind je ook het Johannes Larsen Museum, gebouwd rond het huis van de kunstenaar Johannes Jarsen. Hij was één van de voorgangers van de Fynboerne kunstenaarsbeweging. Deze beweging staat bekend om het schilderen van de natuur en het dagelijks leven aan het begin van de 20e eeuw. De vrouw van Johannes Larsen, Alhed, was ook een schilder. Samen trokken ze veel grote schilders en schrijvers naar hun huis. Vergeet ook zeker niet om heerlijk te chillen op het strand!

Lees meer
Nyborg Castle on Fyn
Foto: Nicolai Godvin - Østfyns Museer
03

Nyborg: Op kastelenjacht

Het oude veerstadje Nyborg aan de oostkust van Funen is een drukke stad, omdat het aan de voet van de Grote Belt Brug ligt. Wanneer je in Nyborg bent, bezoek dan het oude kasteel dat zeker de moeite waard is.

Lees meer
Luftaufnahme der Stadt Svenborg im Süden von Fünen, Dänemark
Foto: Michael Fiukowski & Sarah Moritz
04

Svendborg: Alles over scheepvaart in Denemarken

Svendborg, in het zuiden van Funen, is de thuisbasis van 's werelds grootste rederij AP Møller-Mærsk die in 1904 werd opgericht. Bezoek hier het Maritieme Centrum waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis van de scheepvaart in Denemarken. 

Lees meer
Faaborg Harbour Bath
Foto: Michael Fiukowski & Sarah Moritz
05

Faaborg: Prachtig gelegen aan de zee

Faaborg is net als Svendborg prachtig gelegen aan de zee. Maak een wandeling door het schilderachtige oude centrum en bezoek het Faaborg Museum, waar je een grote collectie van de Fynboerne schilders kunt bewonderen.

Lees meer
06

Marstal en Ærøskøbing: Bezoek het eiland Ærø

Breng een bezoek aan het eiland Ærø waar je een echte maritieme sfeer kan ervaren dankzij de oude havendorpjes Marstal en Ærøskøbing. Ærøskøbing wordt beschouwd als de parel onder de eilandstadjes, met oude geplaveide straatjes en pittorekse huisjes met kleurrijk beschilderde deuren.

Lees meer

Share your wonders: