Løkken Beach, North Jutland

Denemarken, dé bestemming voor natuurliefhebbers

Rust, ruimte en natuur

Wij hebben een lange kustlijn met zandstranden, wandelende duinen, fjorden, bossen en meren. Bij ons kun je volledig te rust komen en genieten van de ruimte, zodat jij je even kunt onttrekken van de dagelijkse sleur thuis. In Denemarken zijn er meer bomen, dan huizen en ben je altijd dichtbij een stukje mooie natuur.

 

Bestemmingen met de mooiste natuurparels

Wij maken het je graag makkelijk, want hieronder vind je de bestemmingen met de mooiste natuurparels van Denemarken. 

Djursland: Ontdek dit stukje Denemarken met z'n tweeën

Er even samen tussenuit met z'n tweeën in dit leuke natuurrijke stukje Denemarken.

Hvide Sande: Strandvakantie aan zee en fjord

Hvide Sande wordt omgeven door uitgestrekte strandeweiden en strandmeren die een uniek stukje natuur vormen.

Noord-Seeland: 13 koninklijke stranden

Aan de Deense rivièra vind je de mooiste stranden om heerlijk op uit te waaien, luieren of zandkastelen te bouwen.

Horsens: Ontspannen aan de kust van Oost-Jutland

Kom in Horsens en Oost-Jutland heerlijk tot rust en geniet van de prachtige omgeving.

Zuid-Jutland: Voor echte natuurliefhebbers

Zuid-Jutland is erg uniek met al zijn verschillende landschappen. En weet je wat het mooiste is? Je bent er in ongeveer 6 uur rijden vanaf Utrecht.

Noord-Jutland: Eindeloze stranden en topattracties

In het noorden van Denemarken ligt de regio Noord-Jutland, een kindvriendelijke regio met veel ruimte, eindeloze stranden en top attracties.

Zuid-Seeland: Mooie natuur in de achtertuin van Kopenhagen

In Zuid-Seeland kun je o.a. het natuurfenomeen Møns Klint ervaren. Maar er is nog veel meer te bewonderen in de achtertuin van Kopenhagen.

Limfjord: De bestemming voor fietsliefhebbers

Stap op de fiets en ontdek de Limfjord op twee wielen.

Zo veel wonderschone natuur te ontdekken....

Onze natuur nodigt uit voor verschillende activiteiten die je zou kunnen doen en stukjes Denemarken die jij zou kunnen ontdekken. Maak een wandeling in een nationaal park, bezoek een Werelderfgoed of bouw een zandkasteel op het strand.

Bouw een zandkasteel: 18 stranden in Denemarken

Denemarken heeft misschien wel de mooiste stranden in Noord-Europa met wit zand, grote duinen, verfrissend water en uitgestrekte natuur. Je bent bovendien in Denemarken nooit verder dan 50km verwijderd van de kust. Kortom strand voor iedereen waar je ook bent in Denemarken.

7 UNESCO Werelderfgoederen in Denemarken

In totaal zijn er zeven UNESCO Werelderfgoed locaties in Denemarken die een bezoek meer dan waard zijn. Wil je ze allemaal zien? Begin je reis dan bij Kasteel Kronborg, een uur ten noorden van Kopenhagen. Reis dan door naar Stevns Klint, een markante witte krijtrots aan de oostkust.

5 Nationale Parken: Deense natuur die je wilt ontdekken

Maak kennis met de nationale parken van Denemarken die zich verspreiden door het hele land. Geniet van de natuur tijdens een fiets- of wandeltocht, ga vogelspotten of spot de zeehonden aan de kust.

Deense natuur door de ogen van Denemarkenkenners

Accommodaties

Vind hier hoe jij wilt verblijven in Denemarken en bezoek ons nu. 

Vakantieparken

In ieder geval is er alles wat een gezin zich tijdens een vakantie wenst. De meeste vakantieparken in Denemarken liggen op een steenworp afstand van z...

Rondreizen

Denk dan eens aan een rondreis in Denemarken. Op deze manier kun je namelijk Denemarken pas echt ontdekken. Er zijn verschillende reisaanbieders die r...

Campings

Of je nu kampeert in een tent, een trekkershut, een camper of een caravan, je merkt altijd dat de kwaliteit op de Deense campings absoluut tot de best...

Vakantiehuis

De meeste vakantiehuizen in Denemarken hebben 4 - 6 bedden, maar er zijn natuurlijk ook grotere huizen te vinden. Deze liggen vooral langs de westkust...