VisitDenmark
Rubjerg Knude, Denmark

9 highlights voor op je Deense bucketlist in 2020

Ga jij naar Denemarken dit jaar? Of overweeg je het misschien? Hoe dan ook, zorg ervoor dat je deze 9 highlights op je Deense bucketlist zet. Zijn er nog highlights die er op dit lijstje moeten of heb je één of meer van deze highlights die je al kunt afstrepen?

Lijst
Kaart
The white cliffs of Moen

1. Maak een lange wandeling langs witte kliffen in Zuid-Seeland

Op minder dan 2 uur rijden ten zuiden van Kopenhagen ligt Møns Klint. Deze prachtige witte kliffen op Møn mogen niet op je bucketlist ontbreken. Maak een heerlijke wandeling langs de kliffen of in de bossen bovenop de kliffen, verzamel fossielen en geniet van de mooie omgeving. En als je er dan toch bent, grijp dan je kans om de 'Dark Sky' te ervaren. Een donkere hemel met blinkende sterren en zonder lichtvervuiling. In het GeoCenter Møns Klint kun je meer leren over de natuur in Denemarken. (Zuid-Seeland)   

LEGOLAND Billund Resort, LEGOLAND

4. Bezoek het populaire LEGOLAND®

Bezoek de nieuwste attractie in LEGOLAND®: Battle of The Brick – een riddershow met levende paarden en moedige ridders. Bekijk de nieuwe LEGO City 4D-film. Maak een tocht in the Flying Eagle of in de LEGO Canoe, vecht tegen de ninja’s in LEGO NINJAGO® The Ride of bekijk alles van bovenaf in LEGOTOP®. Je wordt gegarandeerd draaierig in Kålormen (De Rups) en krijgt de koude rillingen in Ghost – The Haunted House. Ridders, tovenaars en prinsessen: de ultieme LEGOLAND ervaring voor wie overnacht in het splinternieuwe Castle Hotel - een echt kasteel met sprookjesachtige themakamers. De avonturen kunnen beginnen! (Billund, Jutland)

Rubjerg Knude in North Jutland

7. Bezoek de Rubjerg Knude vuurtoren nu het nog kan

Dichtbij Lønstrup (Noord-Jutland) vind je het indrukwekkende Rubjerg Knude. Een mooi natuurlandschap dat op ongeveer 90 meter boven zeeniveau ligt. De zee is langzaam het land aan het opeten waardoor elk jaar vele meters Rubjerg Knude verdwijnt. De Rubjerg Knude Vuurtoren staat bovenop de klif, maar loopt nu ook gevaar door de erosie. Dus bezoek de Rubjerg Knude Vuurtoren nu het nog kan.