Verder naar inhoud
Rubjerg Knude Lighthouse in front of blue sky, North Jutland in Denmark

9 highlights voor op je Denemarken bucketlist

Foto: © Mads Gregersen

Ga jij naar Denemarken dit jaar? Of overweeg je het misschien? Hoe dan ook, zorg ervoor dat je deze 9 highlights op je Deense bucketlist zet. Welke highlights kun jij al van je lijstje strepen?

Lijst
Kaart
Foto: Frame&work - VisitSydsjælland-Møn

1. De prachtige kliffen van Zuid-Seeland

Op max. 2 uur rijden van Kopenhagen ligt Møns Klint. Deze prachtige witte kliffen mogen niet op je bucketlist ontbreken. Maak een heerlijke wandeling langs de kliffen of in de bossen er bovenop, verzamel fossielen (tijdens eb) en geniet van de mooie omgeving. En als je er dan toch bent, grijp dan je kans om de 'Dark Sky' te ervaren. In het GeoCenter Møns Klint kun je meer leren over de natuur in Denemarken. Combineer je bezoek met het even zo mooie Stevns Klint, dat zelfs iets dichterbij Kopenhagen ligt (Zuid-Seeland). 

Lees meer

2. Probeer de wildste attracties in een Sommerland

Djurs Sommerland in Djursland (Aarhus regio) is het grootste sommerland van Scandinavië en hier vind je de langste achtbanen van Denemarken. Durf jij de wildste attracties van Djurs Sommerland te proberen? (Oost-Jutland)

Lees meer
Black sun in Ribe, Denmark
Foto: Lars Krucov Detlef

3. Nationaal Park De Waddenzee

De Deense Waddenzee staat bekend om zijn krachtige getijden. De zeespiegel varieert hier tot 1.80 meter, waardoor sommige delen van de kustlijn soms volledig droog zijn en op andere momenten onder water staan. Het is daardoor onder meer een trekpleister voor wildlife. Jaarlijks passeren hier tussen de 10 en 12 miljoen vogels op hun trekroutes. Maart tot mei en van september tot november zijn de beste perioden om hier het geweldige schouwspel van de grote vogelmigraties te ervaren, de 'Sort Sol'. (Zuid-Jutland)

Lees meer

4. Bezoek het populaire LEGOLAND®

Bezoek de nieuwste attractie in LEGOLAND®: Battle of The Brick – een riddershow met levende paarden en moedige ridders. Bekijk de nieuwe LEGO City 4D-film. Maak een tocht in the Flying Eagle of in de LEGO Canoe, vecht tegen de ninja’s in LEGO NINJAGO® The Ride of bekijk alles van bovenaf in LEGOTOP®. Je wordt gegarandeerd draaierig in Kålormen (De Rups) en krijgt de koude rillingen in Ghost – The Haunted House. Ridders, tovenaars en prinsessen: de ultieme LEGOLAND ervaring voor wie overnacht in het splinternieuwe Castle Hotel - een echt kasteel met sprookjesachtige themakamers. De avonturen kunnen beginnen! (Billund, Jutland)

Lees meer

5. Ontdek de prachtige natuur in Hvide Sande

Hvide Sande ligt aan de westkust van Jutland, tussen de Noordzee en Ringkøbing Fjord. Deze omgeving wordt omgeven door uitgestrekte strandweiden en strandmeren die een uniek stukje natuur vormen. In Hvide Sande kun je ook allerlei buitenactiviteiten doen zoals surfen en fietsen. Hvide Sande mag zeker niet op je bucketlist ontbreken!

Lees meer
De Herontdekte Brug - Horsens
Foto: Jonas Høgholt / VisitHorsens

6. Bewonder de ‘herontdekte brug’ in Horsens

Het stadje Horsens heeft een speciale toeristische attractie met een grote culturele en historische waarde: ‘de herontdekte brug’. De 13,4 meter hoge stalen rasterbrug uit 1899 die werd gebouwd over de rivier de Gudenå als onderdeel van de privéspoorlijn van Horsens naar Bryrup. In die tijd was het de hoogste stalen rasterbrug in Scandinavië. De brug werd in 1925 verborgen in een damstructuur, maar werd herontdekt in 2013. De mooie natuurroute 'Horsens-Silkeborg' brengt je erlangs.

7. Bezoek de Rubjerg Knude vuurtoren nu het nog kan

Dichtbij Lønstrup (Noord-Jutland) vind je het indrukwekkende Rubjerg Knude. Een mooi natuurlandschap dat op ongeveer 90 meter boven zeeniveau ligt. De zee is langzaam het land aan het opeten waardoor elk jaar vele meters Rubjerg Knude verdwijnt. De Rubjerg Knude Vuurtoren staat bovenop de klif, maar loopt nu ook gevaar door de erosie. Dus bezoek de Rubjerg Knude Vuurtoren nu het nog kan.

Lees meer
Amusement Park Sommerland Sjælland
Foto: Sommerland Sjælland

8. Familietijd in Sommerland Seeland

Geniet samen met het hele gezin van een heerlijke dagje uit in Sommerland Seeland, gelegen middenin de natuur in het mooie West-Seeland. Met meer dan 60 attracties is er genoeg te beleven voor iedereen!

Lees meer
People hanging out in front of Kronborg Castle in Helsingør
Foto: Daniel Overbeck - VisitNordsjælland

9. Op kastelenjacht in Noord-Seeland

In Noord-Seeland, op maar 30 minuten van Kopenhagen, liggen de 3 mooiste kastelen van Noord-Europa. Ga op kastelenjacht en ga langs kasteel Kronborg, Frederiksborg en Fredensborg.

Lees meer

Kun je ook geen genoeg krijgen van lijstjes....

Top 7 outdoor activiteiten
Vakantie Denemarken, top 7 outdoor activiteiten
9 bezienswaardigheden op Seeland
Møns Klint, vakantie Denemarken tips
10 dierenparken in Denemarken
Child with donkey at Knuthenborg Safaripark, Lolland-Falster
De beste musea om ons Denen beter te begrijpen
Design Museum Denmark - Denemarken vakantie tip
10 outdoor activiteiten die leuk zijn voor de hele familie
Child looking for fossils at Møns Klint, South Zealand
Gratis en goedkope attracties voor kinderen in Denemarken
Barnsteen bij Møns Klint

Share your wonders: