Verblijf

Voor veel families is het de beste manier van vakantie vieren. Kinderen kunnen lekker spelen en contact leggen met andere kinderen. De meeste vakantieparken in Denemarken liggen vlakbij zee, maar je kunt ze ook vinden in een idyllische omgeving of nabij een stad. 

Het hele jaar open

De vakantieparken in Denemarken zijn gedurende het hele jaar geopend. Vanzelfsprekend is het in de ene maand drukker dan in de andere. De meest populaire periodes zijn in de zomer gedurende de schoolvakanties in Denemarken, die doorgaans van ongeveer 20 juni tot begin augustus zijn. Ook de herfst- en paasvakantie zijn populair voor een een paar dagen in een vakantiepark. In de wintervakantie (een week in februari) groeit het aantal bezoekers aan een vakantiepark de laatste jaren sterk. Tijdens deze populaire perioden worden de huisjes en appartementen hoofdzakelijk per week verhuurd; het is aan te bevelen om dan vroeg te boeken. Buiten deze populaire perioden is het mogelijk om kortere verblijven te boeken, bijvoorbeeld een weekend of een midweek.

Activiteiten

Diverse vakantieparken bieden het hele jaar door activiteitenprogramma’s. Vraag hiernaar bij de receptie. Daar kan men je een lijst met mogelijkheden geven. Doorgaans kost het deelnemen aan een activiteit niets, maar er zijn soms enkele dingen waarvoor een kleine bijdrage wordt gevraagd.

Tarieven

In een vakantiepark kun je een week of meerdere verblijven, meestal van zaterdag tot zaterdag. Het is echter ook mogelijk om een weekendverblijf te boeken. Het is gemakkelijker om korte verblijven te boeken buiten het hoogseizoen en de vakantieperiode. De tarieven zijn afhankelijk van het seizoen en de lengte van het verblijf, maar een appartement met vier bedden kost meestal rond 6.000 DKK in het hoogseizoen. 

Classificatie

Net als Deense hotels hebben vakantieparken die lid zijn van HORESTA (The Danish Hotels’ Association) 0 tot 5 sterren toegewezen gekregen, op basis van de faciliteiten en service.