Algemene informatie

Een ontspannen, liberale en moderne natie

Denemarken is een ontspannen, liberaal en zeer modern land. In de Deense maatschappij is iedereen gelijk en je behandelt elkaar dan ook met respect. Er zijn veel traditionele aspecten van de Deense samenleving die nog steeds een zeer belangrijke rol spelen in het dagelijks leven. 

'Hygge'

De Denen streven naar een gevoel van hygge, een uniek Deense woord dat gezelligheid en saamhorigheid betekent. Het dringt door in alle aspecten van het leven van de Denen, van het ontwerp en de functionaliteit van de huizen en het meubilair, familiebijeenkomsten of een gezellig avondje thuis waarbij je de stress van het alledaagse leven vergeet.

Een seculiere, christelijke samenleving

De Deense samenleving is seculier en tolerant. De vrijheid van meningsuiting is erg belangrijk in Denemarken. Een groot deel van de Deense bevolking houdt de Christelijke tradities in acht, zoals doopfeesten, communie en Chistelijke feestdagen.  Het is erg speciaal om de een kerstviering in Denemarken mee te maken!

De Deense vlag (Dannebrog)

Tijdens je verblijf in Denemarken zul je merken dat er veel Deense vlaggen (Dabbebrog) wapperen, vooral op het platteland. De rood-witte nationale vlag is in Denemarken een belangrijk symbool voor trots. Op nationale rouwdagen worden de vlaggen op publieke gebouwen halfstok gehangen.