Algemene informatie

In Denemarken is het verkrijgen, bezitten, vervoeren of gebruikmaken van vuurwapens, messen of andere gevaarlijke wapens verboden, behalve wanneer er specifieke toestemming is gegeven door de politie. Zelfverdedigingssprays (zoals pepperpray) zijn ook verboden.

Je hebt een speciale vergunning nodig om messen of dolken bij je te dragen wanneer het blad langer is dan 12 cm. Dit geldt niet voor messen die gebruikt worden in bedrijven of huishoudens of gebruikt worden tijdens het vissen, jagen of duiken.

Messen in het openbaar

Je mag geen messen meedragen naar openbare plaatsen, onderwijsvoorzieningen, jeugdclubs of andere soortgelijke plaatsen in Denemarken. Messen met een lemmet van minder dan 7 cm lang, die niet kunnen worden vergrendeld zijn de enige uitzondering. Denemarken is echter een zeer veilig land en het is uiterst ongewoon dat mensen messen bij zich dragen.

Wapens voor de jacht of wedstrijdgebruik

Als je in een EU-land woont en een Europese wapenvergunning hebt, dan heb je geen speciale toestemming nodig om je wapen in Denemarken te gebruiken voor de jacht of het sportschieten. 

Vuurwerk

Het is tegen de wet om als burger vuurwerk in te voeren in Denemarken.