Praktische informatie

BTW

Het is niet gebruikelijk dat je je eigen meegebrachte gasflessen, van een in Nederland voorkomend merk, in Denemarken zomaar kan vullen of omwisselen. Er zijn in de verschillende landen namelijk verschillen in maten van de vulnippels. 

Daarentegen is het mogelijk internationale gasflessen (blauwe CGI-flessen van 3 of 3 kg) overal in Denemarken om te wisselen. Het vullen van CGI-flessen (ook van grootten die boven de in Denemarken gangbare van 2 en 3 kg liggen) kunnen alleen plaatsvinden bij de vulstations van BP, die zich respectievelijk in Køge en Esbjerg bevinden. 

De firma Primagaz heeft o.a. een eigen vulstation op het eiland Funen. In gebieden waar verder veel Nederlanders komen is het mogelijk om je gasfles om te ruilen voor een gevulde campingfles van de camping. Omdat de Hollandse flessen voorzien zijn van een drukproefdatum, moet je zelf de datum van de fles in de gaten houden. Primagaz heeft ook een vulstation in Silkeborg. Daar hebben ze altijd wel extra flessen van het benodigde type op voorraad.

Er is helaas geen lijst van plaatsen in Denemarken waar je nog meer je campinggasflessen om kunt ruilen. Maar er is altijd wel iemand van de camping die je wil helpen met het probleem. De gastypes butan of propan zijn geen probleem.