Praktische informatie

BTW

Een Wellness Centre moet in Denemarken aan een reeks eisen op het gebied van service en kwaliteit voldoen. Vakmensen hebben de voorwaarden in samenwerking met consumenten en industrie samengesteld. Voldoet het Centre aan de standaardeisen dan mag het Wellness-logo gevoerd worden. Dit Wellness-logo staat garant voor topkwaliteit en een goede dienstverlening.

Kwaliteitskeurmerk

Sinds 2004 is het Wellness-kwaliteitkeurmerk uitgebreid met de sectoren golf, vissen, fietsen en gastronomie. Hiermee wordt aangegeven dat het begrip wellness heel breed is. De Deense toeristenbedrijven en VisitDenmark hebben het initiatief genomen tot deze brede wellness-visie. Deze nieuwe sectoren met een kwaliteitslabel staan garant voor geweldige en veelzijdige vakantiemogelijkheden.

Verplichte normen

De Denen willen meer aandacht besteden aan de “wellness-toerist” en met de kwaliteitsnormen zekerheid bieden. Goede kwaliteit en goede voorzieningen zijn basisvoorwaarden voor een fijne vakantie. De Denen betrekken ook wellness in de goede vakantievoorzieningen.

In de gekwalificeerde wellness-bedrijven is topkwaliteit gegarandeerd. Maar ook reinheid in spa en jacuzzi, sauna en stoombaden. Het maximale aantal gebruikers staat vermeld. Het Wellness-logo garandeert ook een mate van flexibiliteit. Er worden zoveel mogelijk wensen van de klant ingewilligd en daarbij spreekt het personeel naast Deens ook Engels en Duits. Rookvrije zones zijn verplicht.

Niet-verplichte normen

Een Wellness Centre hoeft echter niet over goede overnachtingsmogelijk-heden te beschikken. Een restaurant behoort ook niet tot de verplichtingen. Dit soort items is niet bepalend voor de kwaliteit van het Wellness Centre.

Bekijk een overzicht van hotels met wellness in Denemarken.