Praktische informatie

BTW

Denemarken is vanuit Nederland goed bereikbaar. Vanuit Amsterdam gezien rijd je in zo'n 600 kilometer naar de Deense grens, in 780 kilometer naar Kopenhagen en in 939 kilometer naar het noorden van Jutland, Frederikshavn. En ga je met het vliegtuig naar Denemarken, dan ben je zelfs maar 1 tot 1,5 uur onderweg! Zie voor meer informatie hieronder de verschillende vervoersmogelijkheden naar Denemarken.

Vliegen naar Denemarken

Vanuit Nederland zijn dagelijkse vliegverbindingen naar Kopenhagen, Billund en Aalborg. Vanuit deze luchthavens kun je eventueel met een binnenlandse vlucht verder naar één van de andere regionale vliegvelden in Denemarken. Hieronder staan de luchtvaartmaatschappijen die vanuit Nederland rechtstreeks naar Denemarken vliegen. Op zoek naar de goekoopste vliegverbinding? Bekijk dan het overzicht van Momondo. 

Bestemming Kopenhagen: Norwegian, KLMSAS en Transavia (vanaf Eindhoven)
Bestemming Billund: KLM
Bestemming Aalborg: KLM

Openbaar vervoer in Denemaken

Denemarken kent een uitgebreid netwerk van trein-, metro- en busverbindingen. Lees alles over het openbaar vervoer.
Ook Denemarken kent een handige website waarmee je gemakkelijk je reis kunt plannen. Ga naar www.rejseplanen.dk.  

Met de bus naar Denemarken

Via de busmaatschappij Eurolines kun je vanuit meerdere plaatsen in Nederland naar Kopenhagen, Aalborg en Aarhus reizen. Kijk op de site voor meer informatie en de dienstregeling.

Reizen met eigen vervoer

Denemarken is goed met het eigen vervoer te bereiken. De wegen in Denemarken zijn prima en door de verschillende bruggen zijn de eilanden ook makkelijk bereikbaar. En anders is er een veerbootverbinding, wat een leuke afwisseling kan zijn tijdens de autoreis! Routes kun je gemakkelijk plannen via Google Maps.

Lees meer over de tolbruggen in Denemarken
Lees meer over veerverbindingen op Overtocht.nl.