Praktische informatie

BTW

Denemarken beschikt over 235 stranden met een Blauwe Vlag. Dit betekent dat deze stranden voldoen aan een aantal strenge milieunormen. 

De Blauwe Vlag wordt toegekend door de internationale organisatie FEE (Foundation for Environmental Education). Veel mensen zoeken hun vakantie uit op basis van de plaatsing van Blauwe Vlaggen.  

Ga naar de Blue Flag website om een kaart te zien van alle stranden met een Blauwe Vlag in Denemarken. 
 

Bezoeken van Blauwe Vlag stranden met een hond

De Internationale Blauwe Vlag organisatie raadt landen aan om honden niet toe te laten op de stranden met een Blauwe Vlag tijdens de drukke zomermaanden. Denemarken laat echter honden toe op alle stranden gedurende heel het jaar, zolang honden maar zijn aangelijnd in de periode van 1 april tot en met 30 september. Honden mogen alleen van 1 april tot 30 september in dieper water zwemmen, voorbij de laagwater lijn op de Blauwe Vlag stranden. Honden mogen vrij zwemmen op Blauwe Vlag stranden van 16 september tot en met 31 mei.   

In april en van 16 t/m 30 september mogen honden alleen los van de lijn om te zwemmen op Blauwe Vlag stranden voorbij de laagwater lijn, zoals op alle Deense stranden. Lees meer over de richtlijnen betreffende stranden met een Blauwe Vlag.