Praktische informatie

BTW

Een vakantie op een van ca. 570 geclassificeerde campings in Denemarken is er een waarin kwaliteit, beleving, activiteiten en ontspanning een prachtig samenspel vormen. Of je nu kampeert in een tent, een trekkershut, een camper of een caravan, je merkt altijd dat de kwaliteit op de Deense absoluut tot de beste in Europa behoort. De kwaliteit van de camping staat uitgedrukt in sterren, van een tot vijf. Een camping met meer dan drie sterren wordt 24 uur per dag bewaakt. 

Deense campings zijn meestal gelegen in de meest prachtige delen van het land en twee derde van alle campings liggen in de buurt van water. Zo kun je de dag 's ochtends heerlijk beginnen met een frisse duik. Omdat Denemarken een relatief klein land is ben je bovendien nooit ver verwijderd van de dichtstbijzijnde stad, restaurant en attractie. 

Tarieven

Een overnachting kost doorgaans tussen de 50 DKK en 75 DKK voor een volwassene, kinderen betalen meestal maar de helft van de prijs. Sommige campings rekenen een extra milieuvergoeding. Voor het gebruik van elektriciteit betaal je tussen de 20 DKK en 30 DKK per dag. Een aantal campings openen alleen in het zomerseizoen hun deuren, maar er zijn 200 campings die het hele jaar door open zijn. Deze campings hanteren ook vaak goedkopere tarieven in het laagseizoen. 

Campinghutjes

Op veel campings in Denemarken is het mogelijk om een hutje te huren. Het is normaal om je eigen linnengoed mee te nemen, behalve als je een luxe hut huurt. De huur van een hutje voor een week is ongeveer 3.500 DKK in het hoogseizoen. 

Winter

Ongeveer 200 campings in Denemarken zijn open gedurende de wintermaanden. Met een goed geisoleerde caravan (en dikke sokken!) kun je het hele jaar door van de Deense buitenlucht genieten. 

Lees meer over kamperen in Denemarken