Praktische informatie

Bij het maken van een heerlijke fietstocht door de Deense natuur kun je gebruikmaken van de meer dan 11.000 km aan bewegwijzerde fietsroutes. Bekijk voordat je van start gaat welke routenaam, -nummer of -logo je van plan bent te gaan fietsen. Hierna hoef je alleen nog maar de bordjes te volgen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om meerdere routes te combineren en zo een nog groter stuk van Denemarken op de fiets te ontdekken. 

In vergelijking met andere landen zijn de fietsroutes in Denemarken erg veilig. De nationale fietsroutes leiden je vaak over smalle zijwegen, rustige bosweggetjes en paden.

11 Nationale fietsroutes

Er zijn 11 nationale fietsroutes in Denemarken, met een totaal aantal van 4.000 km. De duidelijke bordjes langs het traject maken het gemakkelijk om de routes goed te volgen. Omdat kaartlezen op de fiets enige handigheid vereist kan dankzij de bewegwijzering toch gemakkelijk de juiste weg worden gevonden. De nationale fietsroutes zijn aangeduid met rood-witte nummers van 1 tot 11 op een blauwe achtergrond. (Let op: Route 10 op Bornholm heeft een groene in plaats van blauwe achtergrond). De noord-zuid lopende routes hebben een oneven nummer, de oost-west gaande routes hebben een even nummer. Er zijn daarnaast twee circulaire routes, Bornholm (Route 10) en de Limfjord Route (Route 12). 

Lees meer over de 11 Nationale fietsroutes.

Bekijk de nationale fietsroutes op de kaart.

Regionale en lokale routes

Denemarken heeft een uitgebreid netwerk van regionale en lokale fietsroutes, elk met eigen wegwijzers. De regionale routeborden volgen hetzelfde patroon als de nationale; witte routenummers van 16 tot 99 op een blauwe achtergrond. Het lokale routenetwerk gebruikt dit systeem ook, maar dan met nummers van 100 tot 999.

BTW