Praktische informatie

BTW

Copenhagen Airport ligt op slechts 9 km afstand van het centrum van Kopenhagen. Er zijn verschillende mogelijkheden om met het openbaar vervoer van en naar het vliegveld te reizen: 

Metro

De metro gaat elke 5 minuten overdag, 's nachts rijdt de metor iedere 20 minuten. De reis vanaf het vliegveld naar het centrum duurt ongeveer 15 minuten. Het station en ticketbalie vind je in Terminal 3. Een enkele reis kost DKK 36. Voor meer informatie over tickets kun je de Kopenhagen metro website raadplegen.

LET OP: Sinds 1 juli 2015 is het niet meer mogelijk om met de 'oude' strippenkaart (Klippekort) in en rondom Kopenhagen te reizen. Op de website van DOT lees je meer over de verschillende tickets. 

Trein

Iedere 10 minuten rijdt de trein tussen het vliegveld en het centraal station van Kopenhagen (Hovedbanegården). De trein doet er ongeveer 15 minuten over. Lees de gids over het kopen van het treinticket op de website van DSB, de treinmaatschappij. 

De DSB ticketbalies en platforms zijn in Terminal 3. Een kaartje voor een enkele reis kost DKK 36 voor een los ticket. Er gaan ook rechtstreekse treinen vanaf het vliegveld naar Helsinør (ook bekend als Elsinore) en Zweden (Malmø en Ystad), met verdere verbindingen naar Bornholm.  

Bus

Bus 5A rijdt vanaf Copenhagen Airport (Terminal 3) naar het centrum van Kopenhagen. De rit kost DKK 36. Je kunt met contant geld een kaartje kopen bij de buschauffeur of bij de DSB ticketbalie in Terminal 3. 

Er rijdt een gratis shuttle bus tussen Terminals 3, 2 en 1. 

Taxi

Een taxi van Copenhagen Airport naar het stadscentrum kost ongeveer DKK 200 gedurende de dag en DKK 250 ‘s nachts en in het weekend. Bij de prijs zit belasting en fooi inbegrepen, maar als je grote stukken baggage hebt die op een bagagerek meegevoerd moeten worden, dan moet je meer betalen. Er is een taxi standplaats voor elke uitgang van Terminal 1, 2 en 3.