Praktische informatie

BTW

De fysieke toegankelijkheid in de Deense samenleving is het afgelopen decennia sterk verbeterd. Als mindervalide bezoeker heb je toegang tot een breed scala van gebouwen, attracties, diensten en belevenissen tijdens je vakantie in Denemarken. Veel lokale VVV-kantoren beschikken over speciale brochures mindervalide bezoekersmet tips over de omgeving. Bekijk de lijst met VVV-kantoren (Link) om het juiste kantoor te bereiken. 

Het Toegankelijkheidslabel

Het Toegankelijkheidslabel (the Accessibility Label) is een toeristisch label voor toegankelijkheid voor mindervaliden in Denemarken. Details van alle attracties en diensten die deelnemen zijn te vinden op de website Accessibility Label Scheme.

Vervoer 

Deense treinen, bussen, veerboten en luchthavens zijn afgestemd om in de behoeften van mindervalide bezoekers te voorzien. De meeste veerboten beschikken over speciale hutten en ruime liften voor mindervalide passagiers. In treinen zijn er speciale toiletten aanwezig. Bovendien beschikken treinen over liften en hellingbanen zodat rolstoelen ook gemakkelijk de trein in vervoerd kunnen worden.  

Organisaties

The Danish Centre for Assistive Technology biedt een uitstekende bron van informatie voor mindervalide bezoekers aan Denemarken.  

Mocht je een rolstoel of ander apparaat willen huren om je te helpen tijdens je vakantie in Denemarken, neem dan contact op met een van de volgende diensten: Senior Shop via +45 39 43 05 50, Danish Care Technology via +45 58 85 34 40, of Falck Aids via +45 48 17 13 55. 

Toegang tot de natuur

Veel van de Deense nationale bossen bieden faciliteiten om de toegang voor bezoekers met een mobiele beperking mogelijk te maken. Het lokale VVV-kantoor kan je helpen om informatie te vinden op de website van het Danish Forest and Nature Agency, waar informatie te vinden is (echter in het Deens) over gehandicaptenvoorziening.

Toegankelijkheid database

Deense rolstoelgebruikers hebben informatie verzameld en geregistreerd over de rolstoelvriendelijkheid van attracties en restaurants in heel Denemarken. Het resultaat is een grote toegankelijkheids database voor mindervaliden. Deze uitstekende bron is in het Deens, maar vraag in het VVV-kantoor van je bestemming voor meer informatie hierover.