Praktische informatie

BTW

Er zijn een aantal kortingsregelingen in Denemarken die je tijd en geld besparen bij een bezoek aan de Deense attracties. Deze kaarten bieden ofwel gratis toegang of korting, en in sommige gevallen gratis openbaar vervoer. 

Copenhagen Card

Met de Copenhagen Card kun je gratis en onbeperkt met de bus, metro en trein reizen in het Hoofdstedelijk Gewest (HUR-gebied), dat Noord-Seeland, Roskilde en Køge omvat. Daarnaast geeft de kaart je gratis toegang tot meer dan 60 musea en attracties en korting op meer dan 20 culturele ervaringen. Bij aanschaf van de kaart ontvang je tevens een gratis gidsje met beschrijvingen van alle musea en attracties. 

Je kunt de kaart kopen bij het VVV-kantoor van Kopenhagen, de grotere treinstations, een aantal reisbureau’s, op de luchthaven en in de meeste hotels, hostels en campings in en rondom de hoofdstedelijke regio.

Lees meer over de prijzen en details van de Copenhagen Card.  

Aarhus Card

De Aarhus Card geeft je gratis toegang tot 20 attracties en activiteiten en korting voor ARoS en Den Gamle By. Met de kaart kun je ook gratis reizen met de bus en mag je gratis parkeren op de School Hill parkeerplaats. 

Je kunt de Aarhus Card kopen in het VisitAarhus Welcome Centre, hotels in de stad, campings, jachthavens, hostels en in het Aarhus busstation. 

Lees meer over de Aarhus Card.  

Odense City Pass

Met de Odense City Pass krijg je gratis toegang tot veel musea in Odense, 50% korting op je toegangskaartje voor Odense Zoo en gratis busvervoer in en om Odense. 

Lees meer over de Odense City Pass.